onsdag 6. november 2019

"Forby sjelesorg!"

Man skal høre mye før ørene faller av, blir det sagt.  I går skjedde det nesten.  På offentlig, statsfinansiert TV, ble det fremmet et krav om at man skal forby sjelesorg dersom tema noen ønsker å snakke om er en seksuell dragning mot samme kjønn. 

Dette hadde kanskje ikke vært så oppsiktsvekkende hvis forslaget ble fremmet av personer som ikke hadde noen rolle i det norske samfunn.  Folk mener jo mye rart rundt om i dette landet.  Men det var stortingspolitiker fra Arbeiderpartiet, Anette Trettebergstuen, som sa at dette er Arbeiderpartiets holdning.  Enda ivrigere var Morten Hegseth Riiber, journalist fra VG.

Homoterapi
Det saken handlet om var forslaget fra åtte stortingsrepresentanter fra AP om å forby det de kaller "homoterapi".  Siden ingen organisasjoner i Norge kan bekrefte at de driver med terapi av homofile i den hensikt å endre seksuell legning, ble man bedt om å konkretisere hva dette handlet om.  Det var konkretiseringen som var skremmende, og som igjen avdekker både en grunnleggende mangel på respekt for religionsfrihet, for enkeltmennesket og for ulike oppfatninger.

For her fikk kristne menigheter "passet påskrevet".  Organisasjonen "Til helhet" ble karrikert og tillagt holdninger og arbeidsmetoder som de verken har eller praktiserer.  Man tegnet et bilde at bibeltro kristne som overgripere og voldsmenn som driver andre mennesker til selvmord.  Det er ingen grense for hva disse menneskene tillater seg å påstå om sine meningsmotstandere.  Etter å ha brukt alle skitne triks man har, så angripes det bildet man har skapt av sine motstandere for å oppnå sitt opprinnelige mål.  Denne måten å debattere på ser ut for å være akseptabelt også for NrK.  

Forfølgelse
For oss som ser sammenhengen mellom dette og mange andre angrep på menigheter og kristen tro, så varsler det en stadig økende forfølgelse av kristne også i Norge.  Det kommer til å bli vanskelig å stå fast på Guds ord og den kristne tro og forkynnelsen i fremtiden.  Dette overasker forsåvidt ikke, siden Bibelen sier nettopp dette.  Det er en del av det som skal skje i de siste tider.  På den måten oppfyller de to debattantene ufrivillig Bibelens ord om den tid vi lever i.  

Dersom en person kommer til sjelesorg og ønsket å snakke om uro rundt sin egen seksuelle legning, så mente man at sjelesørgeren faktisk ikke skulle ta den samtalen og ikke veilede mennesker utfra Guds ord, slik all kristen sjelesorg har et ansvar for å gjøre.  Man vil altså forby sjelesorg for et konkret tema.  Man ser da for seg at en prest/pastor/ungdomsleder eller andre som det er naturlig å samtale med, skal møte mennesker som oppsøker dem for samtale med å si at "Nei, vil du snakke om homofile følelser da kan jeg ikke snakke med deg".  

Dette er en direkte inngripen i det private rom. Et forsøk på å overstyre sjelesorgens rolle. Det er en et grovt eksempel på at disse 8 politikerne fra AP verken har respekt for menneskerettighetene (som inneholder trosfrihet som tema) eller har forståelse for hva sjelesorg i kristen sammenheng faktisk er.  

Vold rammes av norsk lov
Når alt dette er sagt, så vil jeg også nevne at det var en tredje person som stod mellom Trettebergstuen og Hegseth Riiber.  Det han fortalte om hva han hadde opplevd av vold som homofil, rammes allerede av norsk lov.  Det er på ingen måte nødvendig å forby respektfulle møter mellom mennesker i sjelesorgsrammen for å slå ned på vold og trakassering.  Der har vi allerede flere lover som kan anvendes for å straffe slike hendelser.  Men det blir brukt, også dette, i en kamp mot kristen omsorg og sjelesorg.  Det til tross for at tredjemanns opplevelser ikke var i en kristen menighet. Det er jo litt underlig å hente inn erfaringer fra en moske for å forby kristen sjelesorg.  Det viser vel bare hvor urimelig dette er. 

Se debatt mellom Morten Hegseth og Espen Ottosen fra NLM her  

Les gjerne også: "Diskriminering av homofile" 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar