onsdag 10. april 2019

Skal terrorister få lønn ?

Hvis du er araber og bosatt i Gaza eller på Vestbredden, og vil sikre din familie god inntekt fremover, så finnes det en løsning som mange palestina-arabere etter hvert har benyttet:  TERROR.

De palestinske selvstyremyndighetene utbetaler ca 1,2 milliarder, omregnet i norske kroner, til familier hvor en enten er blitt drept eller fengslet på grunn av terrorangrep mot jøder eller staten Israel.

Dette er bakgrunnen for at Israel har bestemt at de holder tilbake en tilsvarende sum fra skattepenger som de mottar og som i utgangspunktet skal videresendes til palestinske myndigheter.  Man har sett seg lei på at PLO og Hamas oppfordrer til brutale angrep på innbyggerne i Israel.  

De palestinske selvstyremyndighetene mottar enorme beløp fra utlandet, blant annet fra Norge.   Det er tidligere avdekket at store beløp havner i korrupsjon og underslag, men milliardbeløp går også til å oppmuntre til terror ved å gi høyere lønn for slik aktivitet enn gjennomsnittslønnen for arbeidere i området.

Før den første intifadaen kunne f.eks. palestina-arabere reise fritt mellom Gaza og Israel.  Mange reiser over denne grensen også i dag, men ikke uten streng kontroll på grunn av terrorfaren.  Selvmordsbombere, voldsmenn, kidnappere, og terrorister må stoppes på en eller annen måte.  Fred bygges ikke på denne måten.  Det skaper kun mer vanskeligheter og utfordringer for begge sider i konflikten.  

Norge og resten av verden burde klart og tydelig forlange at terrorister ikke belønnes for slike handlinger og man bør kreve kontroll med midlene som gis, slik at de ikke forsvinner til store og flotte boliger for ledere, privatfly og urimelig forbruk av noen få på toppen i det palestina-arabiske samfunn. 

LES OGSÅ: Fred på Gaza?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar