onsdag 1. mai 2019

"BOIKOTT Eurovision Song Contest i Tel Aviv !"


Lørdag 18. mai avholdes årets Eurovision Song Contest (Melodi Grand Prix) i Tel Aviv, Israel.  I fjor vant Israel denne sang- og musikkonkurransen for tredje gang. Men selv ikke en musikkonkurranse kan avholdes i Israel uten at jødehatet i Europa avdekkes.


Grenseløs uvitenhet
75 norske kulturpersoner har skrevet under på et opprop om boikott av Eurovision Song Contest  i Israel. Samtidig blir enkelte av dem fornærmet når de blir omtalt som antisemitter. Selv kommer de med de groveste anklager mot det eneste demokratiske land i Midtøsten. De omtaler Israel i intervjuer som en apartheid stat, at de driver etnisk rensing osv. Når det da settes ord på deres holdninger til Israel, blir de selv opprørt over dette. Men den som avslører så grenseløs mangel på kunnskap, og likevel bruker så sterke ord, må tåle å høre hva deres holdninger faktisk er og hvor de har sitt opphav.


Dramatisk feilinformasjon
Både oppropet disse 75 kulturpersonene har underskrevet på, og intervjuene de har gitt i etterkant, er fulle av fordommer og feilinformasjon. Det er ikke riktig at jødene drev fem millioner arabere på flukt da staten Israel ble opprettet. Tallet på arabere som flyktet, på oppfordring fra de arabiske naboland, var 548.000. De araberne som ikke flyktet, og deres etterkommere, har fulle rettigheter og er israelske statsborgere. De utgjør ca 20% av befolkningen i landet. Flertallet av disse ønsker ikke å bli en del av en eventuell fremtidig Palestina-arabisk stat. For i Israel har de både frihet til å leve som man ønsker og tro det man vil. De har frihet i Israel, det har man ikke i noe arabisk land.


«Jøderene» områder
Nei, Israel driver ikke etnisk rensning, som de påstår. Tvert imot har Israels høyesterett nylig sagt et klart NEI til et lite politisk parti som nettopp ville stille til årets parlamentsvalg med et program som bl.a. ønsket å flytte araberne i landet til Arabia. Jeg tror ikke de som uttaler
seg vet hva etnisk rensing og apartheid er for noe. For man krever nemlig at jødene skal ut fra Judea og Samaria (Vestbredden) - dette er holdninger man har arvet fra den mørkeste historien i Europa. "Judenrein" het det den gang, jøderent. Man skulle rense Europa for jøder. 6 millioner jøder ble drept av disse holdningene den gangen, en tredel av alle verdens jøder. Dette er etnisk rensing. Derfor er det skremmende historieløst når man argumenterer for at jøder ikke skal bo i bestemte områder, enten det er i Israel eller andre deler av verden. I den grad det eksisterer noe forsøk på etnisk rensing eller apartheid, så er det jøder som er ofrene. Men jeg vil ikke bruke så sterke ord i dag, selv om araberne tydelig og klart sier og skriver at jødene skal kastes på havet.

Demonstrasjoner mot Hamas
De fleste vet at Israel er et multikulturelt og multietnisk samfunn. Det er det eneste landet i Midtøsten hvor både kristne, muslimer og jøder kan bo og leve trygt uten å bli forfulgt på noen måte av myndighetene. Det var først da Israel frigjorde Jerusalem i 1967 at de hellige steder ble tilgjengelig for alle trosretninger. Da Israel trakk seg ut av Gaza som et ledd i fredsavtalen med palestina-araberne, skjedde en dramatisk endring i menneskers frihet. I senere tid har vi faktisk sett demonstrasjoner mot Hamas i Gaza (ikke vist i norsk media). Folket begynner å bli så fortvilet over vanstyre og vold, at de med livet som innsats protesterer mot det brutale styret til Hamas. Israel er ikke bare en trygg havn for jøder, men en garantist for innbyggernes frihet uavhengig av etnisitet og religion.


Når man krever boikott av Israel er dette som et ekko av 40-tallets propaganda som ledet frem de til grusomheter som ble gjort mot jøder den gangen. Da må man finne seg i at noen setter rett navn på disse holdningene, nemlig antisemittisme.


Dette godtar vi ikke
Det er viktig at vi ikke gjør samme feil som mange gjorde på 40-tallet, nemlig lot vær å si imot antisemittismen, jødehatet. Vi må si klart fra at disse holdningene godtar vi ikke. Oppfordringen til boikott av Eurovision Song Contest går inn i et "brunt" mønster. Antisemittismen øker i hele Europa. Det blir stadig mer utfordrende å være jøde, også i Norge. Derfor er det ekstra viktig at kristne, i takknemlighet til dem som gav oss Guds ord og vår Herre og Frelser, gir et klart og tydelig uttrykk for at vi støtter jødenes rett til å bo og leve innenfor trygge grenser.  Vi støtter deres rett til landet, og takker dem både for deres historiske rolle for vår tro, men også for at de beskytter våre trossøsken i en særdeles urolig del av vår verden. Jødene er våre brødre og søstre.  Vi ber om Guds velsignelse over land og folk.  Må Han gi dem visdom, kraft og styrke til å stå imot de angrep som kommer – enten det er i form av vold, raketter eller om det er verbale angrep.

PS
Forbundskanseller Angela Merkel, i landet som fremfor noen vet hva antisemittisme er, har uttalt at boikott av Israel er antisemittisme.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar