tirsdag 27. juni 2017

Forførelse - Forfølgelse

«Jeg forventer å dø i sengen, min etterfølger vil dø i fengsel og hans etterfølger vil dø som martyr på torget. Hans etterfølger vil plukke opp restene av et ødelagt samfunn og sakte bidra til å gjenoppbygge sivilisasjonen, slik kirken har gjort så ofte før i menneskehetens historie.» Sitatet er fra den amerikanske, katolske biskopen Francis George (1937–2015).

Sitatet ovenfor leste jeg på avisen Dagens nettside for noen dager siden.  Selv om dette sitatet starter med en tanke om at vi går mot vanskeligere tider for troende også i Vesten, så har tydeligvis Francis George tro på at kristne vil gjenreise og gjenoppbygge samfunnet som i dag er i ferd med å løses opp på mange måter.

Jeg deler nok ikke biskopens syn på dette, men det betyr ikke at jeg er mindre optimist, tvert imot.  

Vi ser en stadig økende forfølgelse av kristne over hele verden.  Men noe vi skal legge merke til er at før forfølgelse kommer en tid med forførelse. Mens forfølgelse ofte fører til en rensing og bevisstgjøring av de troende, har forførelsen det motsatte resultat.  Forførelse kan ses på to måter.  De troende kan bli forført, slik vi ser i mange kristne sammenhenger i dag.  Djevelens strategi i Edens hage var å stille spørsmål ved det Gud hadde sagt.  Gjennom det forførte han Adam og Eva, og førte dem til fall, 1.Mos 3:1ff.  Vi ser det samme i dag.  Mange biter på denne forførelsen og stiller spørsmål ved Guds ord: "Gud kan ikke ha ment det Han sa!?"  "Det må forstås på en annen måte!" osv.  

En annen del av forførelsen er den som rammer ikke-troende.  Man blir forført til å tro at kristen tro er noe annet enn det troen faktisk er.  Man lager seg noen forestillinger av hva det er å være en bibeltro kristen som er milevidt fra virkeligheten.  Man forføres til å tro at den kristne tro som har bygget samfunn etter samfunn over hele verden, og gjort de vestlige land til demokratiske samfunn med utbygget skole og helsevesen, er noe negativt og skadelig.  

Utfra disse forførelsene kommer forfølgelsen.  Vi ser det allerede som en liten spire også i Norge.  Når man hører på enkelte politikere eller samfunnsdebattanter, så forstår vi hvilken vei det går også i Norge.  Så langt kan man si at biskop Francis George og jeg er enige.  men til forskjell fra ham, tror jeg ikke det blir noen ny gjenopprettelse av sivilisasjonen.  For Bibelen viser oss på så mange måter at vi nå går inn i "siste runde".       
  • Den forførelsen som skjer i kirkelandskapet i dag er en forløper for det Johannes beskriver i sin Åpenbaring, Åp 18:4-5, 17:1-6. Her var det fristende å skrive mye mer om det Johannes ser, men det må vente til en annen gang.
  • Forførelsen som skjer blant de ikke-troende er en forberedelse av det som står beskrevet i Lukas 21:12 m.fl.
Deretter vil Kongen komme å hente de troende, mens vanskelighetene virkelig tar av for dem som blir igjen.  Den neste gjenopprettelsen av samfunnet er det Jesus Kristus som står for når Han skal opprette sitt fredsrike, som vi kaller "Tusenårsriket."  Det blir adskillig bedre enn det noe menneske noen gang vil kunne skape.  Derfor er jeg mer optimist på de troendes vegne, men desverre er ikke alle så heldige at de lever med troen. 

Hvis du er interessert i å lese mer om dette, så har jeg skrevet et par bøker om dette emnet.  Bøkene finner du her: www.frihet.no 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar