mandag 8. april 2019

Israel sier nei til Ari

Ben Ari (altså ikke Ari Behn) hadde ønske om å stille til valg under årets parlamentsvalg i Israel, men fikk avslag av Israels høyesterett.

Det israelske valget tirsdag 9. april er et spennende valg, ikke minst for sittende statsminister Benjamin Netanyahu.  Blir han gjenvalgt i morgen, blir han den som har vært statminister lengst i Israels moderne historie.  Men Høyre-mannen Netanyahu utfordres fra sentrumspartiet "Blå og Hvit" som ser ut for å bli det største partiet.  Likevel kan Netanyahu bli statsminister, siden han har flere samarbeidende partier bak seg.  Ingen av dem får nemlig flertall alene. Svaret får vi sansynligvis onsdag 10. april.

Så tilbake til mannen med et navn som lett kunne forveksles med vår norske kjendis Ari Behn.  Hvorfor får ikke han stille til valg? Ben Ari og partiet Otzma hisser opp til rasisme, ifølge høyesterett.  Partiet har ifølge nyhetsmeldinger samme holdninger som Kack-partiet, som ble forbudt i 1988.  Dette partiet mente at araberne måtte reise tilbake til Arabia.  Slike holdninger godtas altså ikke i det israelske samfunnet.  Man har ingen ønsker om å gi slike holdninger grobunn i Israel, i motsetning til hva enkelte antisionister hevder når de beskylder Israel for å drive etnisk rensing.  Høyesterettsdommen er nettopp et bevis på at slike tanker ikke aksepteres i Israel.

1 kommentar:

  1. Det viser bare hvor utrolig raus Israel er når de aksepterer denne mengde med ikke jødiske folk i sitt eget land.

    SvarSlett