torsdag 12. april 2018

Å forkynne evangeliet

Se, på fjellene er føttene til ham som forkynner evangeliet, han som forkynner fred. Juda, hold dine høytider, oppfyll dine løfter. For den onde skal ikke mer trenge inn i deg, for han er fullstendig utryddet. Nah 2:1

Vi merker oss at det er en glede som ligger under budskapet om at det kommer en som forkynner evangeliet.  Evangeliet er de gode nyheter, det er gledesbudskapet.  Det er budskapet om fred.  Først og fremst fred med Gud, men også indre fred i våre hjerter.  Når vi har mottatt og lever i dette evangeliet, vil ikke den onde igjen kunne innta oss, for han er utryddet fra våre liv.  Jesus Kristus vant en evig seier over alt det onde på korset.  Og en dag vil også alt det onde være borte fra denne verden, fullstendig utryddet.  Men inntil da er det vårt kall å være blant dem som forkynner evangeliet, de som forkynner fred for hjerter og sinn.  Du kan både gjennom ditt liv og dine ord få være med å bringe ut evangeliet.  Du kan bli en fredsarbeider i denne verden, en brobygger mellom Gud og mennesker.  I vårt daglige liv gir Herren oss mange muligheter til å fortelle om vår tro.  Når du gjør det, bringer du mennesker nærmere Gud, og det haster.  Vi nærmer oss slutten på denne verden, derfor haster det å bringe evangeliet til flest mulig den korte tiden som er igjen. 

2 kommentarer:

  1. Hva mener du? Finnes det to evangelier? Eller er det det samme Evangeliet Peter Johannes og Paulus forkyndte?

    SvarSlett
  2. Jeg forstår ikke at dette spørsmålet kan dukke opp etter å ha lest denne andakten. Noen tenker at det finnes 4 evangelier, siden Det Nye Testamentet åpner med de fire evangelistene. Men de formidler det samme evangeliet på fire forskjellige måter. Du spør om jeg mener det er to evangelier. For meg finnes det kun et evangelium, det om Jesus Kristus som vår Herre og Frelser. Men det finnes mange måter å nå ulike mennesker på med dette evangeliet. PS. Jeg tror ikke andakten du kommenterte var så vanskelig å forstå :-)

    SvarSlett