tirsdag 21. mars 2017

Om å bygge gjerder

Trumps gjerde mot Mexico har fått mye omtale både i norsk media og andre steder i verden.  Han blir delvis latterliggjort for dette.  Tidligere har også Israel fått gjennomgå fordi man har bygget gjerde for å forhindre terroraksjoner.  Det siste har vært en suksess.

Men hvor er de kritiske røster når Norge bygger gjerde for å stenge ute flyktninger?  Jeg kjenner at noen ganger provoserer media vel så mye med det man ikke skriver om, som det man skriver.  Det er selvfølgelig mer hygelig å latterliggjøre eller feilinformere om andres handlinger enn å se på seg selv.  Formålet med Trumps gjerde mot Mexico er helt identisk med Norges formål med gjerde mot Russland i nord.  

Formålet med vårt gjerde er altså å stenge flyktninger ute, på samme måte som gjerdet mot Mexico, men gjerdet i Israel er mye viktigere siden det også har fått antall selvmordsbombere til å bli tilnærmet null.  Tidligere var det daglige angrep mot uskyldige mennesker fra brutale selvmordsbombere. Da er det lett å sitte i Norge å mene at et slikt gjerde er galt - la heller mennesker bli drept enn å beskytte seg på denne måten, har vært et refreng fra mange røster i norsk media.  

Nå bør det iallfall bli stille fra norske medier om gjerder som stenger mennesker ute av en eller annen grunn.  Man kan ikke anklage andre for å gjøre det man selv i all stillhet gjør. Nå skal det sies at noen har nevnt det norske gjerdet.  Det ble også sagt noen ord om at vi hadde plassert det noen centimeter for nærme den russiske grensen og måtte flytte på det.  Men kritikerne har ikke vært på langt nær så høyrestet som når man kritiserte de andre to gjerdene.  

Bildet er fra gjerdet som ble satt opp ved Storskog. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar