onsdag 29. mars 2017

Selvbestemt abort finnes ikke!

"Selvbestemt" abort - noen ganger er ord og uttrykk som benyttes manipulerende. Man velger ord som skal gjøre det lettere for mottageren av budskapet å si seg enig med avsenderen. Et slikt uttrykk er altså "selvbestemt abort". Når dette også brukes sammen med uttrykket "kvinnen skal bestemme over egen kropp" blir det sterkt manipulerende.

Det har aldri blitt gjennomført en selvbestemt abort noen gang. Ingen har selv bestemt at de skal aborteres. Det er alltid noen andre som har bestemt det, enten barnets mor eller en abortnemd. Noe slikt som selvbestemt abort finnes altså ikke. Likevel benyttes dette uttrykket. Vi forbinder noe positivt med det å bestemme selv. Derfor fungerer uttrykket for dem som ønsker å gi rom for at ufødte barn skal kunne tas livet av.

Det at kvinner skal kunne bestemme over egen kropp er også noe de fleste støtter. Men det er ikke et argument som kan brukes i abortdebatten. For man bestemmer da ikke over egen kropp, men over en annens kropp. Man bestemmer at det lille barnet ikke skal få leve. Det handler ikke om å bestemme over egen kropp. Den kroppen som blir avlivet har ikke bestemt dette, enten det er en jente eller gutt.

Så et par tilleggstanker:

- Det tar bare tre uker fra unnfangelsen til barnets hjerte slår.
- Etter syv uker er alle organer du trenger for å leve på plass.

Dette er før mange er klar over at de er blitt gravide. Se gjerne på denne filmen.

LES OGSÅ:
En annen side ved abort
Kirkens nødhjelp er for abort  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar