I dag melder nyhetene at et par av Arbeiderpartiets politikere vil fjerne K'en fra skolefaget KRLE. Saken skal opp i forbindelse med partiets programarbeid. K står for kristendom og ble innført for å markere at kristendommen har en særstilling i norsk historie og kultur. Dette er ikke det første angrepet fra AP og sosialistiske partier mot kristen tro. Les tidligere artikler: Krav til trossamfunnene og Det religionsløse samfunn - er det mulig?
Argumentet for å ekskludere K'en er at det vil gjøre faget mer inkluderende.
Les VGs artikkel om samme sak her.
La det være klart at det er et par generasjoner siden kristendomsfaget i skolen hadde et lite preg av forkynnelse. Faget KRLE er altså ikke et forkynnende fag, men skal gi kunnskap om kristendom, religion, livsyn og etikk. En SV politiker uttalte nylig at all religionsundervisning bør ut av skolen.
Dette er ikke bare historieløst og populistisk, men det er også en farlig tenkning. I en tid hvor religion får stadig større fokus, ikke minst på grunn av innvandring, bør skolen gi kunnskap som kan være med å redusere et konfliktnivå i det norske samfunn. Forståelse for ulike trosretninger, tradisjoner og religiøse ritualer kan være med å forhindre gnissninger i et samfunn. Ekstra viktig er det at de unge som vokser opp i Norge får lære om det som er og har vært den største tro i Norge. Personlig skulle jeg også ønske at man fokuserte mer på hvordan kristendommen har vært samfunnsbyggende og har vært en avgjørende faktor i å skape det Norge vi kjenner i dag. Jeg skulle ønske at man hadde vist den oppvoksende generasjon hvordan de kristne kirker og organisasjoner startet sykehus og sykepleie, skoler og utdanning. Dette har etter hvert blitt overtatt av nasjonale myndigheter. Men misjonen tok også denne tenkningen med seg til misjonslandene og har bygget opp helsevesen og utdanningsinstitusjoner. Man kunne undervist om hvordan den kristne tro og kristent menneskesyn ligger til grunn for menneskerettighetene. Men istedet vil man altså fjerne K'en fra faget i skolen. Hvorfor?
Jeg kjøper ikke argumentet om å gjøre faget mer inkluderende. Her er det andre og viktigere motivasjoner, som handler om kampen mot en kristen tro. Vi ser denne motstanden mot kristne og deres tro igjen og igjen fra politikere på venstresiden. Vi ser også en kampanje fra deler av media som tegner et forvrengt bilde av hva kristne står for. Dette brukes i neste omgang i argumentasjonen fra politikere. Det pågår en åndskap i landet!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar