mandag 23. juli 2018

En gave fra Herren

Da gledet folket seg, for de hadde ofret villig. For med et helt hjerte hadde de villig gitt gaver til Herren. Kong David gledet seg stort. 1. Krøn 29:9

Gud hadde kalt Israel til å bygge templet som en Guds bolig på jord.  I dette bibelverset ser vi at alle gleder seg, og det er bare fryd og gammen.  David hadde bedt folket om en gave til å bygge templet, og folket hadde svart med å gi rikelig og med et helt hjerte.  Legg merke til hva de hadde gitt til.  David ba om en gave til tempelbygging, og folket gav villig til Herren.  Her har vi noe å lære.  Vi bygger også en bolig for Gud gjennom vårt arbeid i kirker og menigheter rundt omkring i landet.  Noen menigheter opplever at pengene ligger veldig dypt i lommeboken til medlemmene.  Man maser om mer gaver, fordi man har forpliktelser og regninger som skal betales.  Det virker som om noen kristne har lim på fingrene når de skal gi.  Pengene vil ikke forlate fingrene deres.  De har ikke sett det Israel så.  For folket gav først og fremst til Herren.  Deres gave gikk til den Gud som hadde utvalgt dem og gitt dem rike velsignelser.  Når vår Herre har gitt sitt liv for oss, og velsignet oss med all åndelig velsignelse i den himmelske verden (Ef 1:3), da synes jeg mange kristne er utrolig smålige når vi i takk til ham skal gi vår gave for å bygge Guds rike her på jord.  Vi burde kjennetegnes av den samme raushet som vår Herre og Mester – og gitt rikelig, med glede, til Herren.

Andaktene på bloggen er hentet fra boken "En om dagen" som er utgitt av Frihet forlag.  Boken selges nå til tilbudspris.  Klikk her for å se mer omtale.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar