tirsdag 31. juli 2018

Guds løfter

Så sier Herren, din Forløser, Israels Hellige: Jeg er Herren, din Gud, som lærer deg det som er til gagn, som leder deg på veien du skal gå. Om du bare hadde lyttet til Mine bud! Da skulle du hatt fred som floden, og din rettferdighet skulle bli som bølgene på havet.  Jes 48:17-18

Her gir Herren oss et løfte.  Bibelen er full av løfter.  Løfter som er forkynt gjennom generasjoner, og som har gitt mye velsignelse til dem som har levd i løftene.  I likhet med veldig mange av Bibelens løfter, så er det slik med løftet fra Jesaja 48, at det ikke gjelder alle.  Det er betingelser knyttet til løftene.  Løftet gjelder dem som lytter til Guds bud.  Å lytte handler ikke her bare om å høre, men om å høre og handle.  Vi tar til oss Guds bud og lever etter dem.  Tenk hvor mye vår nasjon ville vært spart for, dersom alle hadde levd etter de ti bud for eksempel.  Vi synger i en sang: ”Løftene kan ikke svikte, nei de står evig fast.”  Det får alle kristne erfare.  Men vi kan ikke bare forkynne at freden skal bli som floden.  Vi kan ikke forkynne bare nåde og fred, men også resten; at det er dem som lytter til Herrens bud, som skal få oppleve denne freden i hjerte og sinn.  Når du tar Gud på alvor og lytter til Hans ord, og lever ut det i ditt liv, da skal denne himmelske freden komme over deg, og du får leve under Herrens velsignelse.

Andaktene på bloggen er hentet fra boken "En om dagen" som er utgitt av Frihet forlag.  Boken selges nå til tilbudspris.  Klikk her for å se mer omtale.  

1 kommentar:

  1. Herligt du minder os om dette løfte og denne gode formaning, Ulf Magne. At opleve Herrens velsignelse og fred i hjertet kan ikke sammenlignes med noget andet i denne verden. At leve i centrums af Herrens vilje er det største af alt, - det er den sande frihed. Tak for dine fine andagter og må Gud velsigne dig, Ulf Magne :)

    SvarSlett