mandag 16. desember 2019

Engler 1: Hvor kommer englene fra?

Over flere dager fremover vil jeg skrive noen linjer om engler.  Da er det naturlig at vi begynner denne artikkelserien med noen ord om englenes opprinnelse. Hvor kommer de fra?

I Nehemja 9:6 står det at Gud skapte himmelen og hele dens hær. Himmelens hær henspeiler på Guds engler. Vi kjenner jo også igjen uttrykket ”en himmelsk hærskare” i forbindelse med juleevangeliet, Luk 2:13. Salme 148 nevner også englene blant det skapte som skal gi Gud ære. Hvordan Gud skapte englene er ikke beskrevet i Bibelen, men Kolosserbrevet 1:16 understreker det samme, nemlig at alle himmelske makter og myndigheter er skapt av Gud.

Englene er derfor ikke fra evighet, slik Gud er, men er skapt av Gud, på samme måte som det øvrige skaperverk. Likevel er englene annerledes, siden de beveger seg mellom to verdener på oppdrag fra Herren. Engler er ikke døde mennesker, slik folkereligiøsiteten av og til fremstiller det. De kan heller ikke dø, slik vi mennesker kan. Lukas 20:36 understreker nettopp dette poenget, at englene ikke dør. Bibelen beskriver ulike typer av engler, ulike oppgaver og ulik rang mellom englene. Det skriver jeg om videre i serien, så les videre.

Les hele serien om engler:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar