torsdag 19. desember 2019

Engler 4: Stor aktivitet blant engler


I Det Nye Testamentet finner vi tre anledninger hvor det er mer aktivitet blant englene enn ellers. Dette er knyttet til viktige hendelser i Jesu liv. Først er det ved Jesu fødsel. Da ser vi englebesøk både hos Sakarja, Maria, Josef og hyrdene på marken.

Neste gang er i forbindelse med frelsesverket. Her er det en engel som styrker Jesus i Getsemane før han blir tatt til fange, slått og korsfestet. To engler viser seg også for kvinnene ved graven da de er kommet for å salve Jesu legeme.

Den største engleaktiviteten ser vi kanskje i forbindelse med de siste tider. Da ser vi engler som utøver Guds dom og kjemper mot ondskapen. Vi ser også engler som ærer, lovpriser og tilber Gud og Jesus Kristus (Lammet). Her får vi se hvordan satan og hans engler får sin evige dom sammen med dem som ikke har tatt imot frelsen i Jesus Kristus.

Det er ikke sikkert at det var mer aktivitet blant englene ved disse tre hendelsene enn ellers, men det er ved disse anledningene at Bibelen letter litt på sløret og viser oss englenes aktivitet.

Englevakt
”Jeg må ha hatt englevakt!” sier mange hvis de har opplevd en situasjon som fort kunne ha fått et mer dramatisk utfall enn det gjorde. For mange betyr nok det bare at de mener at de har vært heldige, men for oss som tror så vet vi at det er en realitet. Englene er i aktivitet rundt oss hele tiden. De har beskyttet deg, veiledet deg og hjulpet deg, uten at du har oppfattet at de har vært der. De har vært utsendt fra Gud med bønnesvar til deg og de omslutter deg på ordre fra Han.

En sjelden gang letter Gud på sløret for enkelte, så de får se Hans sendebud. Vi vet ikke hvorfor noen får se engler, mens andre ikke får se dem. Det er egentlig ikke så viktig om du ser dem eller ikke. Det viktigste er at de utfører den oppgaven Herren har sendt dem til.

Les hele serien om engler:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar