tirsdag 3. desember 2019

Tok Jesus feil om homofili?

"Har dere ikke lest at Skaperen fra begynnelsen av skapte dem til mann og kvinne og sa: Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og holde seg til sin hustru, og de to skal være ett"  

Sitatet ovenfor er et sitat av Jesus fra Matteus 19:4-6.

Skaperordningen
Det er få ting i Bibelen som er tydeligere enn at ekteskapet er mellom mann og kvinne.  Det finnes ikke et eneste unntak fra dette i hele Bibelen, verken i Det Gamle eller Det Nye Testamente.  Denne tanken om ekteskapet mellom mann og kvinne starter allerede i skapelsesberetningen - som Jesus henviser til.

"Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte Han det, til mann og kvinne skapte Han dem.  Gud velsignet dem og sa til dem: Vær fruktbare, fyll jorden og legg den under dere...."  1. Mos 1:27-28

"Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og holde seg til sin hustru, og de to skal være ett"  1. Mos 2:24 

Sannheten
Det Nye Testamente sider at "Nåden og sannheten kom ved Jesus Kristus" Joh 1:17.  Sannheten er i kristen tro ikke relativ eller forskjellig fra person til person.  Sannheten kommer med Jesus, og er i ytterste forstand Jesus selv.  I Joh 8:31-32 står det "Hvis dere blir i mitt ord, er dere virkelig mine disipler.  Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri."  Da Jesus ba for de troende i Johannes 17, sier Han i vers 16-17 "De er ikke av verden, slik jeg ikke er av verden.  Hellige dem i sannheten, ditt ord er sannhet."  Og i kjærlighetens høysang, 1. Kor 13, ster det i vers 6 "Kjærligheten har sin glede i sannheten."  Også Efeserbrevet har en tydelig appell til oss i 4:15 "Vi skal være tro mot sannheten i kjærlighet". Sannhet i alle teologiske spørsmål, inkludert homofili, finner vi derfor i Jesus.

Hva mente Jesus?
Jesus er altså tydelig når Han henviser til skaperordningen om ekteskapt mellom mann og kvinne.  Både Det Gamle Testamente og jødedommen på Jesu tid avviste alle former for homoseksuell adferd.  Verken Jesus eller apostlene introduserte en ny samlivsetikk.  Tvert imot: De fastholdt det Gud hadde åpenbart fra begynnelsen av, at seksuelt samliv hører hjemme i forholdet mellom mann og kvinne.  All annen praksis enn dette er et avvik fra Guds ord og Jesu forkynnelse.
  
LES OGSÅ
Homofili er ikke medfødt!
Homofisering av samfunnet ? 
Hva visste Paulus om homofili? 
Homofili - et endetidstegn?
En kirke - to syn på homofili?

2 kommentarer:

  1. Homofili Er Synd.! Romerbrevet kaller det for døds-synd.! De som kaller dette for normalt og godtar dette? Kaller også GUD Den Allmektige for en løgner, det er meget alvorlig.!

    SvarSlett
  2. Guds ord står fast !
    Han er Herre ❣

    SvarSlett