tirsdag 10. september 2024

BEVART i all evighet ?

 

I disse dager har jeg kommet ut med en ny bok.  Denne gangen handler den om et tema jeg tror mange kristne bør tenke gjennom: Hva er det som bevarer din frelse?  Hvor sikker er frelsen?  Kan du falle fra frelsen, eller ut av nåden?

Bibelen bruker mange bilder på det å være frelst.  Disse ord og bilder brukes for at vi skal forstå hva frelsen betyr og konsekvensene av frelsen. Boken finner du i Frihet forlags nettbutikk

Noen av spørsmålene man kan stille i forbindelse med budskapet i boken er:

1. Å være frelse er å være født på nytt.  Er det mulig for en som er født å bli ufødt igjen (altså miste sin posisjon som Guds barn)?

2. Å være frelst er å være en ny skapning.  Kan man vende tilbake og bli en gammel skapning igjen?

3. Å være frelst er å få evig liv.  Kan evig liv vare bare noen få år? Hvor lenge varer det som er er evig?

4. Hvis noe eller noen kan oppheve den frelse som vi har fått, da må vel det være sterkere enn Jesu Kristi frelsesverk?

5. Når Jesus sier at Faderen ikke vil miste en eneste av de som kommer til Han, kan Han da miste noen av dem?

6. Bibelen sier at å være frelst er å få et nytt hjerte og en ny ånd.  Kan man få tilbake det gamle hjertet og den gamle ånd?

7. Bibelen sier at ingen ting kan skille oss fra Guds kjærlighet, den som er i Kristus Jesus.  Hva kan da skille deg fra Guds kjærlighet?

Boken "Bevart i all evighet" er bibelundervisning om frelsen og den trygghet vi kan ha, vi som har tatt imot Jesus Kristus som vår frelser og Herre.  Den tar også opp noen av de utfordringer som finnes i kristne miljøer som stiller spørsmål ved menneskers frelse.  En pinsepastor fra Vestlandet sa følgende om boka: "Dette er en bok som treffer. Rett og slett en innertier."

En annen menighetsleder ringte meg å sa: "Jeg har bare lest til side 31, men dette er så bra at jeg må bestille 12 bøker til menigheten." Slik respons er jo veldig hyggelig.

Du finner den i nettbutikken www.frihet.no