onsdag 22. mars 2017

Utslettelse av jødene / Israel

Gjennom historien er det gjort mange forsøk på å utrydde jødene.  Nå i mars har jødene feiret Purim til minne om hvordan det jødiske folket ble reddet fra utslettelse i det persiske riket (Iran) for ca 2500 år siden.

Den samme ånd som var over ledelsen i det persiske riket for 2500 år siden, lever fortsatt videre i dag.  For ledelsen i det samme riket, som nå bærer navnet Iran, er veldig tydelige på at de ønsker å utslette Israel.  Dette er klart uttalt fra de politiske og de religiøse lederne i landet.  Det er til og med skrevet på landets ballistiske raketter.  

For 2500 år siden var det den jødiske kvinnen Ester som ble det redskap Gud brukte for å berge folket.  Hun ble valgt som dronning for den persiske kongen Ahasverus.  Hun ba kongen om å spare det jødiske folket, og sammen med sin fosterfar fikk hun utstedt en ny ordre som gjorde at jødene kunne forsvare seg - og de ble reddet (kort fortalt).

Jødene har måttet lide mange ganger i historien.  Farao drepte jøder i Egypt.  Babylonerne drepte og plyndret Israel.  Perserne holdt på å utrydde dem.  Romerne drepte og landsforviste jødene.  Nazistene drepte millioner av jøder.  I lengre tid har også flertallet av muslimske stater ønsket å utslette Israel.  Til og med vestlige politikere i vår tid har kritisert jødene når de forsvarer seg mot terror og drap.  Man krever politiske løsninger som ville ha utslettet den eneste jødiske nasjonen i verden.  Det er trist at man ikke lærer av historien.     
Bildet er av en gullmedalje fra Israel.  Den inngår i en serie medaljer med bibelske personer.  Avbildet på denne er dronning Ester.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar