onsdag 27. mars 2024

En skremmende utvikling


Gjelder norske lover og regler for alle?

Når jødiske kvinner ønsker å delta på kvinnedagen og makere sorg og avstand mot overgrep deres søstre har blitt utsatt for 7. oktober 2023 av Hamas (og hadde fått offisiell tillatelse til å delta), så nektes de adgang av mannlige sikkerhetsvakter.  Jøde-damene fikk ikke lov å delta.  Synspunktet fra lederen for markeringen i Oslo var at årets marsj skulle være i sympati med palestinerne, og da passer det ikke med jøder. Ingen myndighetspersoner har så langt sagt at dette ikke er greit. 

"Ingen sionister i våre gater!" har det nå blitt ropt ved flere demonstrasjoner i Norge.  Det slås ikke ned på denne hatytringen.  Hvis noen hadde demonstrert og ropt "Ingen homser i våre gater!" Hva hadde skjedd da tro?   

Når det demonstreres i forbindelse med en fotballkamp i Skien, fordi det ene laget var fra Israel - og det kastes stein og fyrverkeri, hva skjer da?  Er det fortsatt ingen som må stå til ansvar for hatytringer, både i ord og handling?  

Når det ikke slås hardt ned på jødehat og islamister som gjør våre gater utrygge, så vil denne utviklingen bare fortsette.  Før eller siden vil vi bli vitne til drap.  Det er jeg overbevist om.  Nå MÅ myndighetene begynne å likebehandle befolkningen.

I påska opplyste PST at terrortrusselen i Norge var økt, og at kirker var særlig utsatt for et mulig angrep fra islamister.  Politiet ble generelt bevæpnet.  Er det fortsatt ingen som ser hvilken vei vårt samfunn går?  

Det er flere sider ved dette som gir grunn til bekymring.  For vi ser også en forskjellsbehandling av muslimske trossamfunn og andre tros- og livssynssamfunn.  Når man ikke liker lære og praksis hos enkelte trossamfunn, så blir disse gjenstand for undersøkelser og eventuelt fratatt statsstøtten (som egentlig er tilbakebetaling av kirkeskatt).  Dette gjøres i all offentlighet, med store oppslag i media.  Men muslimske trossamfunn og moskeer som har et betydelig problem både med kvinner, homofile og norske samfunnsregler - går under radaren.  Og her er det mye å ta tak i.

Bekymringen er todelt.  For det første så viser myndighetene med sin unnfallenhet at lover og regler ikke gjelder likt for alle.  Det vil på sikt føre til at utviklingen går i feil retning - og vi er allerede på den veien.  For det andre skaper det fort rasistiske holdninger.  Innvandrere og muslimer blir sett på som beskyttet, og at de får rettigheter andre ikke har.  Dermed vokser rasismen i samfunnet.  Det er også skummelt.

Jeg tror ikke mitt innlegg får myndighetene til å gjøre så mye mer med dette, men er det mange nok som gir uttrykk for bekymring, kan det hende .... 

Foto: Bjørn Olav Hammerstad, Dagen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar