torsdag 8. august 2024

Har Jesus sagt noe om det ?

 

Den siste tiden har jeg lest flere innlegg i den kristne dagpressen hvor den som skriver gjør et nummer ut av at Jesus eller Det Nye Testamente ikke nevner en konkret sak.

Når man som kristen på forhånd har bestemt seg for sitt synspunkt, som gjerne ikke er forenlig med Bibelen, så må man enten ombestemme seg eller så må man forsøke å bortforklare Bibelen.  

En teknikk som ikke er uvanlig, er å si at dette er et tema som kun omtales i Det Gamle Testamentet, man finner det ikke omtalt i Det Nye Testamentet. Hvis det likevel er omtalt i Det Nye Testamentet, går man videre å sier at Jesus selv aldri omtalte dette.  Noen kan også avvise bibelske sannheter med utsagnet om at dette er Paulus' ord, ikke Jesu ord.  

Dette handler rett og slett om bibelsyn. Jeg tenker at alt som står i bibelens 66 bøker er Guds ord til oss.  Det betyr at et bestemt tema ikke trenger å være nevnt i Jesu forkynnelse for å være Guds ord til oss - det holder at det er med i Bibelen.  Av denne grunn liker jeg heller ikke at noen bibler velger å markere Jesu ord med rød skrift, mens resten er i sort.  Dette gir et signal om at det er en forskjell mellom Jesu ord og resten.  Det var neppe meningen, men kan fort bli konsekvensen.  Jeg forstår likevel at det er en forskjell mellom sentrale og perifere emner, men alt er Guds ord.

Så er det noen som velger å kverulerer og sier at bibelen inneholder også utsagn fra satan, derfor kan ikke alt være Guds ord til oss.  Dette kvalifiserer til betegnelsen "tullprat".  Grunnen til at det står i Bibelen er fordi Gud har valgt å ta det med.  Han ønsker å si oss noe gjennom å ta med sitater fra f.eks. djevelens fristelse av Eva eller Jesus.  Da inngår sitatene som en del av et budskap som er gitt oss av Gud - altså Guds ord.  

Det er mye merkelig som sies og skrives i dag.  Vær våken !