søndag 17. september 2017

Herrens veier og Herrens tale

Dette bildet fra hagen vår talte til meg på så mange måter.  Det har jeg lyst til å dele med bloggens lesere i dag.

Vi har en komposthaug i hagen, ikke noen god kompostbinge, men et sted hvor jeg har kastet gress og blader.  Det er rett og slett hageavfall.  Denne står langt fra der jeg mater fuglene om vinteren, så dette solsikkefrøet må ha blitt mistet eller lagt der av en fugl som har hentet det på matfatet utenfor kjøkkenvinduet.

Så midt ut av fronten på denne kompostbingen, mellom vissent gress og tørre blader, kom det en dag en liten spire.  Nå har den vokst seg stor og blomstrer.  Den er fantastisk vakker og har i tillegg til blomsten du ser på bildet 4-5 knopper som en dag vil blomstre hvis ikke vinteren kommer før de har blomstret.

Det naturlige kan ofte gi oss åndelige bilder.  For er det ikke nettopp slik at ut av det vi kan oppleve som dødt og tørt, så lar Gud det spire noe fram - noe som kan bli vakkert hvis vi lar det vokse?  Er det ikke slik at det vi mennesker regner for å være søppel og avfall, kan Gud omgjøre til noe fantastisk i Hans hender?

1. Kor 1:27-29 "Men det som i verdens øyne er dårskap, det utvalgte Gud for å gjøre de vise til skamme, og det som i verdens øyne er svakt, det utvalgte Gud for å gjøre det sterke til skamme. Ja, det som i verdens øyne står lavt, det som blir foraktet, det som ikke er noe, det utvalgte Gud for å gjøre til intet det som er noe, for at ingen mennesker skal ha noe å være stolt av overfor Gud." 

Dette gjelder mennesker som blir sett ned på, eller som har hatt et vanskelig liv.  Gud ser noe annet der enn mennesker gjør.  I alle mennesker finnes det grobunn for noe vakkert.  Men det kan også gjelde livssituasjoner vi kan komme opp i.  Livet går i stykker og vi ser at livet vissner og blir tørt.  Gud kommer med en spire av liv, som en dag vil blomstre igjen.

Det talte også til meg at det er en fugl som har plassert frøet der, det frøet som i dag har blitt en flott solsikke.  Guds Ånd fremstilles i Bibelen som en due.  Han har plantet noe i oss alle, lar du det vokse og gro?  Hvis du gjør det vil du skyte knopper og blomstre.  

Det ble mye tro og håp i en solsikke som spirer fra komposten :-) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar