mandag 18. september 2017

Kommer det snart en ny Gasa-krig?

Det er trolig bare et spørsmål om tid før vi ser et nytt militært angrep på Gasa i Israel.  

Fra flere ulike kilder har det den senere tid blitt rapportert om at befolkningen og gjester i grensebyen Sderot hører at det arbeides på tunneler på nattetid under bolighus på israelsk side.  

Palestina-arabere bosatt på Gasa har i mange år bygget slike tunneler fra Gasa inn mot både Israel og Egypt.  Vi hører lite om det siste, mens tunnelene inn i Israel ofte har vært oppe i nyhetsbildet.  Det er kjent at Egypt har fylt igjen tunnelene med kloak og på annet vis stengt denne muligheten for både smugling, terror og svart handel.  Egypt har også bygget gjerde mot Gasa for å hindre immigrasjon og uønsket aktivitet.

Tunnelene som bygges fra Gasa og inn i Israel har vært alt fra kjørbare tunneler (bildet) til mer primitive tunneler.  Sement og armeringsjern som er sendt inn i Gasa for å brukes til nybygg og restaurering av ødelagte bygninger, benyttes i disse tunnelene.  Tidligere erfaringer er at tunnelene benyttes til både terror, kidnapping og smugling.  

Nå kan man altså høre at det arbeides under vanlige bolighus i den israelske byen Sderot.  Byen har vært utsatt for mange prøvelser over flere tiår.  Befolkningen i området er traumatisert på grunn av terror og raketter fra Hamas' og andre grupperinger.  

Man antar nå at der kun er et tidsspørsmål før den israelske hæren igjen setter en stopper for disse terror-tunnelene.  Det vil være umulig for nasjonen å leve med flere slike kanaler mellom Gasa og Israel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar