torsdag 31. januar 2019

Fra nederlag til seier

Det er med sjokk vi leser i Bibelen om mannen som Gud hadde utvalgt til å være den første prest og yppersteprest - han leder folket i avgudsdyrkelse!  

Bibelen er unik i beskrivelsen av sine "helter", for vi får også lese om deres fall og nederlag.  Men midt i nederlagene så leser vi om en Gud som gjennoppretter og gjeninnsetter i tjeneste.

Ingen overraskelse
Ingen av de fall vi leser om i Bibelen, enten det handler om Peters fornektelse av Jesus eller Arons avgudsdyrkelse, kom overraskende på Gud.  Han som er allvitende visste dette allerede før disse personene ble utvalgt til den oppgaven Gud hadde for dem.

Fra nederlag til seier
Det er interessant at Bibelen både forteller om nederlag, hvordan mennesker reiser seg igjen med Guds hjelp, og at de fortsetter i tjeneste, men også om hvordan du og jeg skal møte mennesker som faller på en eller annen måte.  Bibelen viser rett og slett vei fra nederlag til seier.

Hvordan møter vi de falne?
Ikke minst i flere av Jesu lignelser, får vi et skarpt budskap om hvordan vi skal behandler hverandre.  Bibelen er også tydelig på at alle har synd, og likestiller alle mennesker i spørsmålet om brudd på Guds lov.  Det er få synder som praktiseres så mye blant kristne som bruddene på hvordan vi behandler hverandre.  

Ny bok
Det er dette som er tema for boken som kommer i disse dager.  Her får du en gjennomgang av de store menns fall i Bibelen, og hvordan Gud brukte dem videre og hvorfor.  Men du får også en gjennomgang av Bibelens ord om hvordan vi skal behandle hverandre.  Jeg tror budskapet i denne boken kan bli til ettertanke for mange.  Du får boken i nettbutikken www.frihet.no

Bok nr 40
Siden 1999 da jeg startet Frihet forlag har jeg, med denne nye boken, skrevet og utgitt hele 40 bøker og hefter.  Det har vært noen år med "skrivekløe", og mye av min forkynnelse har blitt utgitt på Frihet forlag.  Dersom du er interessert i mer av det jeg har skrevet, så finner du de bøkene som fortsatt er tilgjengelig for salg i nettbutikken www.frihet.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar