fredag 12. mai 2017

Jødeforfølgelsen i vår tid

Man burde ikke overraskes av noe når det gjelder jødeforfølgelsen. Selv om Europas historie burde ha lært oss noe, ser det ikke ut for at det gjør inntrykk på politisk engasjerte mennesker enten det er på høyre eller venstre side i politikken.

Nei til jødiske gutter i Norge
På det siste landsmøtet til FrP ble det bestemt at omskjæring av guttebarn ikke skal forekomme i Norge - hvis FrP får bestemme. Ca 30% av verdens mannlige befolkning er omskjært, og ca 80% av amerikanske menn. Noen av religiøse grunner, andre av helsemessige årsaker. Men for jødene er dette knyttet til deres jødiske identitet og var medvirkende årsak til den store flukten fra enkelte østeuropeiske land hvor omskjæring var forbudt. Forstanderen i det mosaiske trossamfunn i Oslo advarte mot dette både før og etter landsmøtevedtaket. I praksis handler dette om at det ikke er plass for jødiske menn i Norge.

Boikott av Israel
Så kom LO kongressen hvor landets røde politikere samles. LO som skulle være en organisasjon for arbeidstakere i Norge, driver også utenrikspolitikk og synsing. Nå har de altså vedtatt at de skal arbeide for en internasjonal boikott av Midtøstens eneste demokrati. Det kan umulig handle om urettferdig behandling av deler av landets befolkning, for det er brutalt mye verre i Israels naboland - som ikke skal boikottes. Det kan ikke handle om Israels sikkerhetstiltak, for det har reddet mange menneskeliv, både arabere, jøder og andre. Terroren i Israel er redusert fra daglige selvmordsbombere til mer sjeldne angrep. Man får også beskyttet befolkningen fra rakettangrep gjennom rakettforsvaret. En beskyttelse alle nyter godt av i Israel. Nei, dette handler om jøder. Det er et ekko fra 30-tallets Europa. Da skulle jødiske butikker boikottes. 

Kommuner med utenrikspolitikk
Vi har også sett hvordan enkelte kommuner, som f.eks. Trondheim og Lillehammer har begynt med egen utenrikspolitikk. Her har man vedtak om boikott av varer som er produsert i Judea og Samaria i Israel. Dette rammer først og fremst arabiske arbeidstakere. Men hva gjør vel det, hvis man samtidig kan ramme jødene?

Mobbing og terrortrusler
Kulehullene i murpussen til den jødiske synagogen i Oslo er fortsatt synlige. Pullerter er satt opp både i Oslo og Trondheim for å beskytte synagogene mot angrep fra biler som kunne ha kjørt inn i bygningene med sprengstoff. Dette skjer altså i Norge! En av de sentrale jødiske personene i Trondheim for et par år siden, våget ikke å sette seg inn i bilen før han hadde sjekket om det kunne være festet noe under, eller at noen kunne ha forsøkt å sabotere bremser o.l. Jødiske barn i norske barnehager og skoler opplever mobbing og trakassering. Hvorfor? Fordi de er jøder.

Nå må Norge våkne
Vi er ikke på vei inn i en ny jødeforfølgelse, den er allerede her. Voksne politikere forsterker fordommer, hat og trakassering med sine kraftuttrykk og politiske vedtak mot jøder og Israel.  Hvis vi ikke protesterer mot denne åpenbare urett nå, behøver man ikke være profet for å se i hvilken retning det går. På 30-tallet fulgte forfølgelsen av en bevisst feilinformasjon. Slik også i dag. Media og politikere brukes i et brutalt spill mot jøder både i Norge, Europa og i Israel. Nå må Norge våkne, og ta avstand fra dette. At ikke politikere, arbeiderbevegelse og media kjenner den brune lukten fra mellomkrigsårene er uforståelig. 

LES DISSE ARTIKLENE:
Vedtak basert på fravær av kunnskap og innsikt
En fullstendig jødisk mannsidentitet
Trondheim boikotter Israel - Lykke til!
Hva så Nansen som Lillehammer ikke ser ?

1 kommentar: