tirsdag 30. mai 2017

Skje din vilje

"Skje din vilje, som i himmelen, så og på jorden!"  Matt 6:10

Å be bønnen "Skje din vilje" er kanskje det viktigste vi kan gjøre.  Vi kan ha en hvile og tillit til at Gud har kontrollen i våre liv.  

Jeg så en viktig side ved troen da jeg som ung møtte et ektepar hvor de begge var alvorlig syke.  De var aktive kristne, som levde for Gud og som ble brukt av Ham.  De hadde ikke bare lagt sitt liv i Jesu hender, men de utstrålte også en fred og en tillit til Gud. I deres liv handlet det ikke om strev og forventninger om at Gud skulle gjøre det de ønsket, men det var en tillit til at Han skulle gjøre det Han ville i og med dem.

Om det skulle bety at de måtte forlate denne verden, så var de klar for det.  Dette var ikke bare noe de sa, det var noe man kunne merke.  "Enten vi lever eller dør, hører vi Herren til," sier Rom 14:8.  Hvis vi tror på en allmektig Gud og ber om at Hans vilje må skje i våre liv, hvorfor skulle vi ikke da kunne hvile i tillit til at det er nettopp det som skjer?  At vi ikke alltid forstår det som skjer, er en annen sak.  Det er heller ikke sikkert at det vil bli slik vi ønsker.  Men Herren er den som vet best.  Tenk å kunne hvile i den bønnen "Skje din vilje, Gud!"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar