fredag 28. april 2017

Benny Hinns nevø tar et et oppgjør

Benny Hinn er kjent for de fleste. Nå tar Costi Hinn, hans nevø, et oppgjør med mye av det hans onkel står for. Artikkelen er oversatt til svensk. Hva tenker du om dette? Legg inn en kommentar.




Sluta kalla felaktigheter “Smord” 
Av COSTI HINN feb 2017 
Var drar vi den karismatiska linjen?
För 30 år sedan skulle ingen ägnat många tankar åt denna fråga för den var lätt att besvara. Människor tyckte antingen bra om Benny Hinn eller så tyckte de att han var knäpp. Människor tyckte Kathryn Kuhlman var en mäktig Gudskvinna, eller en dramatisk bedragare. Människor i stort var antingen konservativa eller karismatiska. De talade varken i tungor som inte var begripliga, eller såg detta praktiserande som dåraktigt och obibliskt
Det var inte en perfekt kristen värld, men det fanns åtminstone lite klarhet. Idag verkar det som om människor är helt konfunderade eller just oinformerade, vilket betyder att en generation av detta årtusendet är på väg mot en ännu dimmigare framtid. En del människor kallar sig själva öppna men försiktiga när det gäller tecken och under, medans andra kallar sig själva reformerade karismatiker. Våra favorit Bibellärare delar scenen med kvacksalvare. 
Miljoner karismatiska katoliker grumlar nu det evangeliska vattnet, och vem kunde nånsin tro att dagen skulle komma, när vi skulle ha karismatiska kalvinister? En del människor säger att väckelsefolk som Bill Johnson är kätterska, men de slutar inte lyssna till Jesuskulturen eller Bethel´s lovsång. En del andra säger att de lyssnar på John Mc Arthur för solid Bibel undervisning, men de går fortfarande till Benny Hinn korståg, för att få ”smörjelsen”. 
Vad i hela världen har hänt med Kristi kropp, och vilket sken av biblisk rättrogenhet kommer att bli över för våra barn och barnbarn?
I den dåligt genomtänkta toleransens namn, och på grund av den vida variationen av karismatiska ingångsportar, har totalt kaos tagit platsen från klarhet och doktriner har blivit ett ord på fyra bokstäver. 
Människor är helt betagna av den förmodade gåvan av nån sorts svammel-liknande tungotal, eller hoppas med tårfyllda ögon att en troshelare kan erbjuda lösningen på deras dödliga cancer. Det är viktigt att kristna förstår vikten av biblisk läskunnighet när det gäller att urskilja sanning och felaktigheter. Det är extremt viktigt att kristna har möjlighet att framföra den sanning de lärt sig.
Tre gemensamma faktorer orsaker biblisk analfabetism, kristna som ändar upp som sittande ankor för fördärvligt kätteri. 2 Pet 2:1
1. DET KÄNNS BRA !
En vanlig fälla för de som är fast Jesuskulturens tecken och under rörelse eller Bill Johnson´s Bethel församling. Musiken är sensuell, texterna obibliska, ”men det får mig att må så bra”, sa en av mina före detta kollegor, som nu går på Bethel´s ”supernatural school 0 övernaturliga skola ”. Kristna behöver vara beslutsamma i sin passion för sanningen, oavsett hur bra någonting låter eller vilken ”gåshud” de hävdar att de känner. 2Pet 2:2 påminner oss, ” ocj många kommer följa deras sensualitet, och på grund av dem kommer sanningen bli baktalad/förtalad.”
Fall och punkt.
Jesuskulturens Kim Walker-Smith är en otrolig sångerska, med ett startband. Så det är inte förvånande att många människor känner sig berörda av känslor under hennes musikaliska återgivningar. Vad är då problemet? Jo, eftersom det känns så bra för känslorna, hennes babblande i tungor som inte uttyds från 4:55-5:18 förbises som en mystisk känsla som Gud är involverad i. Han är inte involverad i denna urfåniga retorik. Faktum är, baserat på Guds ord, så borde Kim sätta sig ner och hålla tyst, eftersom ingen uttyder. 1 Kor 14:28
Lita aldrig mer på dina känslor än på grunden i skriften.
2. DET SER BRA UT !
Alla älskar när alla kommer överens. Bibeln är klar, när det gäller att Kristus kom för att splittra, och de som inte är villiga att förneka sig själva, är inte Honom värdiga. Matt 10:33-38, men för många, faller dessa ord platt till marken för deras mål/strävan efter enighet. När ”Azuza now = Azuza nu”väckelsen ägde rum förra året, så prisade kristna kyrkans enighet, när katoliker, karismatiker och alla andra däremellan samlades för tillbedjan på L.A. Coliseum. Musiken var modern, presentationen var inne, scenen vr iordningställd för ett komplett övergivande av sann biblisk kristendom.
Frälsning genom arbete fick sitt stöd när katoliker och NAR ledaren Lou Engle deltog i en fot-kyssnings-ceremoni för tiderna, och Todd White skrek för tecken och under att förlösas som en metod av evangelisation. Människor må hånskratta åt folksamlingar som denna, men föreställ dig för ett ögonblick, om det var din dotter 13.12 in i videon under. Kristna behöver förstå att tolerans och enighet må se bra ut, men om det är obibliskt, så är det dödligt.
John Wesley sa det bäst; ” vad en generation tolererar, kommer nästa att omfamna”
3. DET ÄR BARA OFÖRKLARLIG MAKT !
Vilket bättre sätt finns det att bedra massorna än ingen förklaring över huvud taget? En vanlig taktik hos Benny Hinn och andra troshelare, är att agera totalt dumförklarad över Guds mirakulösa hand som tydligen rör sig genom Gudstjänsterna. Oturligt nog så finns det en förklaring för detta vansinne, som de använder alldeles för ofta; Gud sa till dem att göra det, så klart. 
Bibliska kristna analfabeter kommer inte vet något annorlunda/annat, för de har inte studerat Guds ord angående falska lärare, eller tillräckligt mycket doktriner som relaterar till skriften, de ofrälsta fångas upp in i ett falsk evangelium och tror att de är något de inte är, och de förlorade fortsätter vara förlorade, för falska helare har ingen riktig kraft. Alla dessa flygande pastorer på plattformen och människorna vid deras altaren gör bara vd de ser andra göra, - showen måste fortsätta.
fastna inte i lögnen att någonting ä smort eller ens avlägset bibliskt, bara för att det känns bra, låter bra, eller ser ut att vara från Gud själv. Popularitet är ytterligare en bra orsak att inte överge sanningen och strecka ut sidorna i skriften. Alla kristna borde ha det som mål att kunna urskilja avvikande, obiblisk undervisning och undvika det. Det finns inget utrymme för Kristi kropp idag, för den typen av vansinne som invaderar och svämmar över kyrkan idag. 
INGA TECKEN PÅ ATT SAKTA NER !
Studier har visat att på 1900-talet fanns det bara ca 900.000 karismatiker i världen, och de levde alla i Afrika (se Bruce Shelley´s “Church History in Plain Language = kyrko historia i direkt språk”, pg. 498) År 2000 är siffran förbluffande hög, runt om i världen. Hundratals miljoner karismatiker, som historien aldrig förr sett, har uppstått på bara 100 år!
Ägde en stor reformation rum som sände smorda Afrikaner på missionsresor för att sprida den sann kraften från Gud och gåvor åt alla? Framväxte ny undervisning från någon speciell uppenbarelse som spred sig från Afrikas mest smorda till resten av globen? Nej! Vad historien berättar för oss är att över de sista 100 åren har vår värld blivit mer betagen med tricks än sanning. Kyrkor kommer på att människor är bibliska analfabeter, pastorer prästvigdes för de var bra på att underhålla samlingen, och massorna flockas till de väl marknadsförda huvudsakliga konferenserna, även om det är en kättare som intar plattformen. 
Resultatet? När nu de bibliska kyrkorna fåtts att nu tala i tungor, eller åtminstone försöka. Radio värdar tar inte ditt samtal om din åsikt är motsatt till deras karismatiska gäst, och det verkar som om de nu har en ny typ av karismatisk varje år.
Vad som förr djärvt kallades felaktigheter ses nu som ”smord”.
Så hur kan vi fortsätta att vara trogna till skrifterna och kunna se kommande generationer trivas som kräsna, stabila får?
1. PRAKTISERA VAD DU SÄGER DU TROR PÅ
För många föräldrar är detta en kamp. Deras mediokra andliga disciplin tilltalar inte alls deras barn, deras kraftlösa böneliv bär ingen frukt, och den mjuka obibliska versionen av evangeliet de vittnar om frälser ingen! Symbolisk kristendom är den dödligaste trojanska hästen av alla. För att hålla våra hem centrerade på Kristi fasta grund måste Hans ord vara känt och konsekvent undervisas .
2. VAR ORUBBLIG NÄR DET GÄLLER KRISTI DOKTRINER !
Om bekännande kristna inte skulle acceptera lärare som Bill Johnson och hela hans Bethel följe som predikar en falsk version av Kristus, så skulle det få Bethel bort från affärerna, och göra Kristi sanna brud en hel del gott. 
I en artikel från Charisma Magazine den 23 feruari 2012, skrev Johnson: ”Medans Jesus är evigt Gud, så tömde Han sig själv på sin gudomlighet och blev en man… Det är vitalt att notera att Han gjorde alla sina mirakler som en man, inte som Gud. Om Han gjorde dem som Gud så skulle jag fortfarande vara imponerad. Men eftersom Han gjorde dem som man, underordnad Gud, så är jag nu otillfredsställd med mitt liv, så känner jag mig tvingad att följa det exempel Han har givit oss. Jesus är den enda modellen som vi ska följa. ”
Kol 2:9-10 och Heb 1:3 säger nåt annat.
Johnson´s ”Jesus” håller hans kyrka ful, hans musik populär, och hans övernaturliga skola tjänar storkovan.
3. STÅ UPP FÖR SANNINGEN OFFENTLIGT !
Det är ofta opopulärt att tala sanningen, men det är också den väg genom vilken Kristus blir effektivt förkunnad. Hans arbetsbeskrivning för sina lärjungar var långt ifrån bekvämt på jorden, men försäkrade dem himmelska skatter.
- Jesus lovade att familjer skulle splittras på grund av honom Matt 10:35,
- att Hans följeslagare skulle bli hatade för hans skull Joh 15:18,
- och att Kristus centrerat släktskap skulle vara baserat på lydnad till Guds vilja Matt 12:50
Sanna kristna kommer bli hatade för deras trohet till Kristus. Även so, det finne ingen större kärleksakt än att stå upp för Hans livsfrälsande sanning.
Bidraget av Costi Hinn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar