søndag 2. april 2017

Vekkelse i Amerikansk spøkelsesby

Oregon, New Mexico, USA, har blitt en spøkelsesby.  Med byen full av bygninger er det likevel bare 323 innbyggere.  Men blant disse delvis falleferdige bygningene ligger baptistkirken Faith Christian Fellowship (bildet). Menigheten opplever stor fremgang.

Baptist Press omtaler det på denne måten: "Ghost town church see Holy Ghost revival." I løpet av de siste tre årene har menigheten i den lille byen vokst fra 5 aktive medlemmer til 25.  Fortsatt en liten menighet altså, men likevel et mirakel for menigheten.  

Byen var opprinnelig en gruveby, men da gruven ble nedlagt under den store depresjonen, på 30-tallet, startet fraflyttingen.  Det var en liten oppblomstring igjen på 40-tallet da New Mexico var sentrum for atomprøvesprengninger og ansatte knyttet til dette. 

Menighetens pastor, Mitch Newton (71), sa ja til kall fra menigheten i 2014 og begynte sin tjeneste 4.7. dette året.  Rask begynte de å se frukter av arbeidet.  Man har nå også nådd ut til både afro-amerikanere og spansktalende.  Menigheten har tro på fortsatt vekst.  "Vi forkynner, underviser og viser mennesker Guds kjærlighet." Dette er deres oppskrift på videre vekst. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar