torsdag 20. april 2017

Fortsetter korstoget mot frimenigheter

Byrådet i Oslo krever nå inn skatt fra frimenigheter som tilsvarer opptil tre måneders inntekter.  Byrådet i Oslo består av partiene Ap, SV og Miljøpartiet De Grønne.  Skattekravet fra byrådet til menigheten M40 (De Frie Evangeliske Forsamlinger) lyder på hele 160.000,- 

Pinsemenigheten Filadelfia har fått et tilsvarende krav på kr 166.000,- Dette stiller seg inn i rekken av utspill og handlinger fra den sosialistiske siden i politikken som avdekker en grunnholdning til trossamfunn som vi skulle vært spart for i dette landet.  Det er eiendomsskatten de rød/grønne benytter denne gangen.  Dette kan faktisk også være i strid med norsk lov, noe byrådet ikke ser ut for å ta inn over seg.

"Dette er helt vanvittig. Her har myndighetene tenkt å stikke av med et beløp som tilsvarer tre måneders inntekt for oss, en menighet som finansierer driften gjennom innsamlede gaver," sier pastor Frank Søgård i M40.

Han forteller til avisen Norge Idag at menigheten har engasjert advokat i saken. Etter at Søgård fikk vite at flere andre menigheter i Oslo har mottatt lignende krav, har han et ønske om å oppfordre til at dem det gjelder kan finne sammen i en felles reaksjon mot de kommunale myndighetene. Han viser til at paragraf 5 i loven om eiendomsskatt erklærer at kirker skal være unntatt slik skattelegging, og understreker at dette selvsagt må gjelde for frikirkene også, og ikke bare for Den norske kirke.


Ulike kristne organisasjoner med eiendommer i Oslo kommer også dårlig ut med det sosialistiske byrådet.  Kirkens Bymisjon har fått et krav på 1,2 millioner, mens Blåkors blir bedt om å betale 1 million.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar