mandag 16. januar 2017

Baptistmisjon blant mormonere

I 1963 kjøpte First Baptist Curch i Provo, Utah, et lokale av en lokal mormoner "menighet". Da hadde menigheten allerede hatt virksomhet siden Sørstatsbaptistene etablerte menigheten i 1948. Lokalet rommer ca 100 mennesker, så dette er langt fra noen mega-kirke, men de har en mega-oppgave. 

 Utah er en av statene i USA med færrest kristne. I 2010 var det kun i overkant av 2500 evangeliske kristne i hele staten. Ca 70% av befolkningen er mormonere (Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige), som ikke anerkjennes som en kristen kirke.

Nå står den lille baptistmenigheten i sentrum av en rekke med meighetsplantinger. Hele fire andre baptistmenigheter er i ferd med å etableres i Utah som et resultat av menighetens misjonsvirksomhet. Ett av stedene menigheten nå planter menighet er i byen Springville. Dette er en by med 35.000 innbyggere, men uten noe annen evangelisk virksomhet enn det First Baptist Provo står bak.

Selv om baptistmenigheten er en liten menighet etter Amerikansk målestokk, så har de sendt ut fire familier fra menigheten som nå altså leder arbeidet fire andre steder i staten for å vinne mormonere og andre for Kristus.

Dette inspirerte meg å lese.

Vil du vite mer om hva Mormonerne tror og hvorfor de ikke regnes for å være en kristen kirke, kan du kjøpe boken "Mormonerne" fra Frihet forlag i nettbutikken www.frihet.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar