mandag 22. oktober 2018

En sparsom høst

Men dette sier jeg, den som sår sparsomt, skal også høste sparsomt. Og den som sår rikelig, skal også høste rikelig.  2. Kor 9:6

Dette er sagt i forbindelse med pengeinnsamlingen til menigheten i Jerusalem, men jeg tror det er en hemmelighet som gjelder for alle deler av vårt liv.  Gjerrighet har aldri ført til velsignelse.

Vi har en Gud som på alle måter går foran som et godt eksempel på raushet.  Han gav ikke bare alt Han hadde, Han gav seg selv.  Hans nåde mot den som sliter er også preget av raushet.  Han sparer ikke på noe, han gir nåde over nåde.  Hans tilgivelse har ingen ende.  Han velsigner rikelig.  Han gir liv i overflod.  Vi kan aldri måle oss med Han, men vi kan strekke oss etter Hans eksempel.  Å møte mennesker som preges av denne raushet gjør noe med oss.  Vi ser at de er takknemlige, at de gleder seg over å få gi, deres liv preges av glede – de har fått høste rikelig.

Vi finner mange slike i kristne menigheter, men vi finner også mange gjerrige.  Mennesker som er gjerrige på penger, gjerrige på nåde, gjerrige med de gaver Herren har gitt dem.  Gjerrighet er en livsholdning som ødelegger og som gir en sparsom høst.  Kanskje vi burde sette oss ned i bønn, be Herren vise oss om vi er blant dem som bringer en rik høst til Hans rike, eller om vi er blant dem som sørger for en sparsom høst. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar