tirsdag 27. desember 2016

Jesus - oppfyllelsen av løftet i Det Gamle Testamentet

Det som går igjen i evangeliene, særlig hos Matteus, er at Jesu fødsel er oppfyllelse av profetier og løfter gitt i Det Gamle Testamentet.  Gud er til å stole på.  Han har gjort som Han har sagt.

Mange har et anstrengt forhold til Det Gamle Testamentet (GT).  Man synes det er mye merkelig i denne delen av Bibelen.  Noen har til og med sagt at de nesten synes det er en annen Gud i denne delen av Bibelen, sammenlignet med det vi leser i Det Nye Testamentet (NT). Men for apostlene og de første kristne var det de opplevde levende forklart for dem i Det Gamle Testamentet.

I begynnelsen av februar kom den første av tre bøker jeg har skrevet om Kristus og evangeliet i Det Gamle Testamentet.  I all beskjedenhet så tror jeg de som leser disse bøkene vil få mange aha-opplevelser.  Du vil se hvor tydelig sammenheng det er mellom GT og NT. Du vil se hvordan Gud er den samme nådige Gud i den eldste delen av Bibelen, og hvordan han peker fremover mot den endelige reddningen.  Den første av bøkene tar for seg de fem første bøkene i Bibelen, Mosebøkene.

I april kommer bok nummer to.  Den viser deg Kristus slik vi finner Ham hos profetene i Det Gamle Testamentet.  Det vil overraske mange å se hvor tydelig og deltajert enkelte av disse profetene vitner om både Jesu første og annet komme.  Den siste av disse tre bøkene kommer etter sommerferien.  Den viser hvordan de øvrige skriftene i GT vitner om Kristus.  

Jødene deler opp GT i disse tre delene, Loven (Mosebøkene), Profetene og Skriftene.  Det er derfor jeg har valgt denne måten å dele opp dette på.  Alle bøkene er på over 200 sider.  De er innbundet i hardcover og koster kr 249,- pr. stk.  Hvis du ønsker å kjøpe dem, kan du sende e-post til post@frihet.no Bestiller du alle tre får du dem for 599,- De sendes etter hvert som de kommer ut (porto kommer i tillegg).  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar