mandag 16. oktober 2017

Gode forvaltere


Ettersom enhver har fått en nådegave, så tjen hverandre med den, som gode forvaltere over Guds mangfoldige nåde. 1. Peter 4:10

Her står det at alle har fått en nådegave.  Noen kristne sliter litt med at de ikke vet om de har noen nådegave, og så tenker de kun på de ni nådegavene i 1. Kor 12.  Men Gud har gitt alle kristne en nådegave, og Han har et mangfold av gaver å gi oss.  Gavene i 1. Kor 12 er bare eksempler på gaver som Gud gir.  Noen har forsøkt å telle de gaver som finnes omtalt i Bibelen, og kommet fram til over 30. 

Nådegavene gis ikke til egen nytelse, men de er gitt deg og meg for at vi skal tjene hverandre med den eller de gaver vi har fått.  Efeserbrevet understreker også hvordan gavene er gitt til menigheten, for at den skal bygges opp og medlemmene bli utrustet til tjeneste.  Gjennom vår bruk av Guds gaver, så er vi forvaltere over Guds mangfoldige nåde.  Det er en stor tanke.  Det er når vi tjener hverandre ut fra de gaver og forutsetninger vi har, at vi er gode forvaltere.  Lignelsen om talentene i Matt 25 viser oss også hvor viktig det er at vi bruker våre evner og gaver for Guds rike.

Andaktene er hentet fra boken "En om dagen", som du kan bestille her. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar