torsdag 21. desember 2017

Er Graham en hat-predikant ?

En rekke medlemmer av det britiske parlamentet ønsker nå å nekte Franklin Graham innreise til Strobritannia fordi de mener han er en hatpredikant.

Hvordan kom de på den ideen, tenker du kanskje.  Vel, Franklin er en frimodig kristen broder, og har uttrykt seg slik Bibelen gjør om homofili.  Dessuten har han også våget å uttrykke bekymring i forhold til ekstremistisk islam.  Slikt gjør man ikke ustraffet i Europa.

Toleransens intoleranse
Det er som regel de som roper høyest om toleranse, som viser den mest aggressive intoleransen.  For toleranse handler først og fremst om å ha samme meninger som "de tolerante".  Har man ikke det, skal man stoppes fra å gi uttrykk for sine meninger, og gjerne også forhindres fra å praktisere sin tro - dersom det er mulig.  

En av dem som står i fronten for å hindre at Franklin Graham får innreise til Storbritannia er pastor Nina Parker i Frihetskirken i Blackpool.  Denne kirken er en aktivist-kirke som arbeider for å fremme de homofile, lesbiske, bifile og transseksuelles "rettigheter".  Altså en menighet som lærer noe annet enn det Bibelen gjør.  Det er kanskje ikke så rart at de opplever det forstyrrende å bli minnet om hva Bibelen sier?   

Graham formidler ikke hat, men håp
Nylig var Franklin Graham på besøk i Oslo, hvor det ble arrangert "Håpets festival".  Det er samme type arrangement man nå planlegger i september 2018 i Blackpool.  I Oslo forkynte Graham håp og frelse, slik evangeliet er forkynt av kristne gjennom generasjoner.  Et par hundre mennesker tok imot Fredsfysten, Jesus Kristus, på disse møtene. Kritikerne til Graham sier at hans forkynnelse sannsynligvis vil fremme fordommer og hat, derfor mener man at regjeringen bør nekte ham visum.

Forfølgelse av bibeltro kristne
På denne måten ønsker noen å misbruke et lovverk som var ment å hindre islamistiske hatpredikanter å forkynne sitt hat mot det vestlige samfunn og verve unge til sine islamistiske bevegelser.  Nå skal det brukes for å kneble tradisjonell kristen forkynnelse, fordi noen ikke liker slikt.  Dette er et angrep på ytrings- og trosfriheten, og det er et skritt videre i den utviklingen mange av oss har sett i Europa (også Norge) de senere årene.  Det kommer til å bli vanskelige og vanskeligere å forkynne Guds ord.  

Får støtte av lokale kirker
Heldigvis er det flere som ser annerledes på dette en "Frihetskirken".  En rekke lokale kirker i Blackpool, både frikirker og den anglikanske kirken, støtter Graham og hans "Festival of Hope".  I en tekstmelding til avisen The Guardian skriver Graham: "Håp kan bli funnet gjennom et forhold til Jesus Kristus".  Jeg legger til: Amen ! 

2 kommentarer:

  1. Når ein forkynner det Bibelen forkynner, vil verda leggja ein for hat.

    SvarSlett
  2. Ja, Abel og Kain var brødre, men Kain lot hat slippe til og da ble det død på Abels lys i verden også. Men Jesus Kristus har overvunnet verden og derfor vil vi som tilhører Jesus seire i Ham.

    SvarSlett