lørdag 4. november 2017

Jesus finnes fra perm til perm


Så skilte Moses ut tre byer på denne siden av Jordan, mot soloppgangen, så en drapsmann kunne flykte dit - det er en som uforvarende dreper sin neste, uten å ha hatet ham på forhånd, og som kan få leve ved å flykte til en av disse byene.  5. Mos 4:41-42

Det heter at Jesus Kristus finnes fra perm til perm i Bibelen. I alle Bibelens bøker finner du Jesus. Jesus sier selv: Alt som er skrevet vitner om meg (Joh 5,39). Moses peker ut tre tilfluktsbyer i denne teksten. Her kunne de som hadde gjort lovbrudd i vanvare søke tilflukt. Så fort lovbryteren var innenfor bymurene i tilfluktsbyen, kunne ingen dommer eller anklage nå ham. Ser du Jesus i denne teksten?

I Norge har vi tilfluktsrom, hvor vi kan søke tilflukt i forbindelse med kriger og katastrofer. Vi har også et tilfluktssted å søke til når sjelefienden og anklageren kommer med åndelig krig og katastrofe. Vi har også en tilflukt mot dommen som venter alle som har syndet mot Gud. Ingen av oss kan skryte av at vi har klart å leve etter alle Guds bud, vi har alle syndet. Men vi har altså et sted å søke tilflukt. Tilflukt både for Guds dom, den ondes anklager og i vanskelige tider – Jesus Kristus er vår tilflukt, vårt fristed. Det Nye Testamentet viser oss så klart hvordan vi alle har syndet og har mistet Guds ære, Rom 3:23.  Vi er alle under dommen på grunn av vår egen synd.  Kristus er vår redning og vårt fristed. Hos Han er vi trygge. Vi kan søke til Han og oppleve at hos Han er vi fri.  Det eneste stedet hvor du er fri og kan være trygg er i Hans armer. Er ikke disse tilfluktsbyene et fantastisk bilde på Kristus?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar