tirsdag 14. november 2017

Ofre for kirkeskytingen i Texas overrasker og utfordrer

5. november nådde den lille baptistkirken i Sutherland Springs i Texas nyhetene over hele verden, da en mann kom inn i kirken og drepte 26 personer og såret betydelig flere. En av de drepte var også pastorens tenåringsdatter.

Søndag 12. november åpnet menigheten igjen sine dører og hadde en minnegudstjeneste.  Støtte og forbønn har kommet fra hele verden, og menigheten føler seg omsluttet av omsorg fra troende både over hele USA, men også fra alle verdens hjørner.  

Våpendebatt?
Noen ønsker å benytte denne tragedien til å fremme sine synspunkter på våpenpolitikken i USA.  Røster har hevdet at nå må kirkene bevæpne seg for å kunne forsvare seg.  Andre har ment at dette er et eksempel på hvor viktig det er at man strammer inn våpenlovene.  Nå er det ikke våpenlovene som er det folk flest tenker på i First Baptist Church i Sutherland Springs.  Det som kommer fra medlemmene der har overrasket og utfordret mediafolk over hele verden.

Mistet tre generasjoner
Først fikk de høre at folk i den lille baptistkirken tilgav drapsmannen og ba for ham.  Deretter får de vitnesbyrdet fra Jo Holcombe (86) og hans kone Claryce (84).  De forteller at tre generasjoner, og åtte personer, fra deres familie er drept.  Blant dem er deres sønn, flere barnebarn, oldebarn, og et gravid "sviger-barnebarn".  De har altså også mistet deres ufødte oldebarn. 

Allerede før menigheten hadde minnegudstjenesten sist søndag, ble Jo og Claryce intervjuet om tragedien.  Da sier de til media: "Vi vet akkurat hvor vår familie befinner seg, og de lever videre i himmelen.  Om ikke lenge vil vi begge være der sammen med dem, det ser vi fram til."  Denne tryggheten og mangel på bitterhet har overrasket og utfordret.

Fra familie og venner til de omkomne er det en forståelse av at det vil komme noe godt ut av denne grusomme hendelsen.  Samtidig uttrykkes det en stor visshet om at familie og venner som ble drept nå befinner seg i trygghet hos Gud.  

"Danser med Jesus i dag"
Pastor Frank Pomeroy, som mistet sin datter i skytedramaet i kirken, uttrykte under minneseremonien hvordan de som døde nå lever for Herren.  "Istedet for å velge mørket, som drapsmannen gjorde for en uke siden, velger vi livet". Stemmen til pastoren sprakk da han sa "Mine beste venner, og min datter .... de danser med Jesus i dag."  Forsamlingen responderte med applaus og ved å løfte sine hender mot himmelen.    

"Troen kan hjelpe dem"
Psykologer sier at denne dype troen og vissheten som menigheten viser, kan være en god hjelp til å komme gjennom slike kriser.

En av menighetens medlemmer sier at "en solid evangelisk tro er det eneste som kan hjelpe mennesker i en slik situasjon.  Vi har ikke mistet håpet.  De som er drept er ikke borte, de har bare gått før oss.  Vi vet at vi skal se dem igjen.  Det kan se ut som om det onde har vunnet, men det har det ikke.  Gud er den som vinner."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar