torsdag 7. november 2019

Norske kristne utsettes for boikott

Det begynner etter hvert å bli mange saker hvor kristne blir utsatt for både forskjellsbehandling, demonisering og trakassering.  Innlegget om "Forby sjelesorg" er en av disse sakene.  En annen er de stadige angrepene fra norske politikere hvor man sier at dersom ikke trossamfunn innretter seg etter deres meninger om tro og praksis i kirker, så mister man den såkalte statstøtten. 

 I dag vil jeg skrive om noe annet. Filadelfia i Kristiansand har bygget topp moderne lokaler som egner seg for både store konserter, forelesninger, møter og konferanser.  Universitetet i Agder har sett dette og derfor benyttet lokaler i menighetens bygg Q42 i Kristiansand.  Men, og her kommer poenget:  Dette har vakt diskusjon fordi bygningen også brukes og eies av en kristen menighet.  Dette er faktisk så opprørende for enkelte at de ber Universitetet slutte å bruke byens kanskje beste lokaliteter.  Nå i november skal saken behandles i Studentparlamentet.  

Hvis du tenker at dette må være noen ungdommer på villspor som vi ikke skal ta på alvor, så må jeg nok si at slik er det ikke.  For også NAV har leiet lokaler av Filadelfia til et arrangement for 1.300 ansatte. Det førte til at mangeårig bystyrerepresentant og AP-politiker, Trond Blattman, rykket ut og  krevde at NAV og andre statlige og kommunale virksomheter ikke leier lokaler av kristne, men velger såkalte livsynsnøytrale lokaler.  Men hva er det? Alle som eier et lokale står for noe og tror på noe.  Lokalene i seg selv er bygget av mur og tre.  De tror ikke verken det ene eller det andre, men eierne har tro og meninger om mangt og mye.  Uansett hvilket lokale man måtte velge, så har eierne et livssyn.  Dette er derfor ikke et forsøk på å finne "nøytrale" lokaler, men et forsøk på å diskriminere kristne kirker og trossamfunn.

Er dette et problem kun i Kristiansand?  Nei, på ingen måte.  En tilsvarende, og kanskje enda mer opprivende debatt har rast i Bergen rundt Forum Kino. Lokalene som har en lang historie i byen, har i dag kristne eiere.  De benyttes bl.a. av menigheten Salt.  Meningen er at det skal holdes en rekke ulike arrangementer i bygget, men det boikottes av flere artister og politikere.  Politikerne fra SV, MDG og Rødt er tydelige på at årsaken til boikotten er eierne av bygget.

Slik utviklingen ser ut i dag vil disse holdningene vokse, og boikott av kristne menigheter og forkynnere vil øke.  Man behøver ikke være profet for å se det.

Les også: 
Forby sjelesorg!
Forførelse - Forfølgelse 
Kravene til trossamfunn
Det religionsløse samfunn, er det mulig?
På tide å skille stat og frikirkene?

 

1 kommentar:

  1. Vi ser vel at profetiene fra bibelen blir mer og mer oppfyllt. Endetiden er nær.

    SvarSlett