torsdag 19. juli 2018

Davids mektige menn

Alle som var i nød, alle som hadde gjeld og alle som var bitre i sjelen, samlet seg rundt ham. Slik ble han fører for dem. Det var omkring fire hundre menn sammen med ham. 1. Sam 22:2

Vet du hvem disse menn var?  Det høres elendig ut.  Det var ikke de mest velstående og innflytelsesrike menn vi her snakker om, tvert imot.  Men bare et par år senere omtales den samme gruppen menn som: Davids mektige menn.  De var i nød, gjeldstynget og bitre – men noe skjedde med dem.  Under Davids ledelse ble de til mektige menn.  Dette er et bilde på hva som kan skje med den som legger seg under Herrens ledelse.  Livet blir totalt annerledes.  Bitterhet forsvinner, nøden blir borte, ja til og med din økonomi kan Han gi deg god veiledning om.  Et liv under Jesu veiledning, er et liv med raushet, men ikke sløseri.  Det er et liv i sparsommelighet, men ikke gjerrighet.  Derfor påvirker også livet med Gud din gjeldssituasjon.  Men det viktigste er ikke økonomi.  Det viktigste er den livsforvandling som skjer når vi tar imot Jesus og gjør Han til Herre.  For Han er den som gjør elendige mennesker til mektige kvinner og menn.  Mektige fordi Han har all makt i himmel og på jord, ikke fordi vi har fått så stor makt.  Så la Han forvandle deg og din livssituasjon.  La Han få gjøre sitt verk i ditt liv.  Det kan Han bare gjøre ved at du gjør Han til din Herre – den som bestemmer i ditt liv.  

Andaktene på bloggen er hentet fra boken "En om dagen" som er utgitt av Frihet forlag.  Boken selges nå til tilbudspris.  Klikk her for å se mer omtale.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar