lørdag 7. juli 2018

Vær på vakt

Jeg står alltid i vakttårnet om dagen. Jeg står på min post hver natt. Jes 21:8

Det er viktig å være på vakt.  Som kristne har vi et kall til å være vaktmenn.  Det er flere sider av dette: 1) Vi er på vakt mot synden som så lett får taket på oss.  2) Vi er på vakt mot den ondes angrep.  3) Vi er på vakt mot vranglæren som ofte kommer i vakker innpakning.  4) Vi er på vakt og ber for våre brødre og søstre. 5) Vi er også på vakt og ser etter vår Herres komme.

Å stå på vakt kan være en utfordrende å vanskelig oppgave.  Det er nok mange vernepliktige som har fått erfare at det å stå vakt gjennom natten ikke alltid er så lett. Tretthet kommer snikende.  En stund er det vanskelig å holde øynene åpne.  Så er det fristende å bare lukke dem litt… Når vi tror alt er i orden og vi ikke har noe å bekymre oss over, er det lett og glemme at vi skal være et folk på vakt.  Mange har blitt trette og sovnet, de klarte ikke å holde fokus på Kristus og den oppgaven Han har kalt oss til.  Man klarte ikke å vokte sin sjel mot de angrep som kom da man ikke var forberedt.  Synden lokket.  Den onde kom med mismot og tvil.  Vranglæren frarøvet deg troen på at Guds ord er hellig og står fast til evig tid.  Forbønnen for brødre og søstre har blitt slapp.  Troen på at Jesus kommer igjen har blitt svak.

Da gjelder det at vi vekker hverandre opp av søvnen, og kaller til strid for Guds sak.  Den som vil reise seg opp og på nytt stille seg fram som vaktmann, vil bli ikledd Guds fulle rustning – så vi kan bli stående etter å ha overvunnet alt (Ef. 6).

Andaktene på bloggen er hentet fra boken "En om dagen" som er utgitt av Frihet forlag.  Boken selges nå til tilbudspris.  Klikk her for å se mer omtale.  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar