mandag 9. juli 2018

Har du en planke i øyet ?

Døm ikke, for at dere ikke skal bli dømt. For med den dommen dere dømmer, skal dere selv bli dømt. Og med det målet dere måler opp med, skal det bli målt opp tilbake for dere. Og hvorfor ser du flisen i din brors øye, men merker ikke planken i ditt eget øye? Matt 7:1-3

Hva vil det si å dømme et annet menneske?  Bibelen sier altså at vi ikke skal dømme andre mennesker, og at det er lettere å se andres feil enn våre egne.  Innfor Gud har vi mer enn nok å svare for selv, om vi ikke også skulle begynne å snakke om andre.  Som sjelesørger møter jeg av og til mennesker som er ivrige til å ”bekjenne” andres synder.  Når de kan fortelle meg at en nabo har gjort noe ille, så virker det som om man tror at egne synder blir mindre alvorlige.  La oss først gjøre opp med Gud og mennesker vår egen synd og urett.  Hadde vi sett vår egen synd med Guds øyne, så tror jeg ikke vi hadde vært opptatt med andre menneskers feil. Samtidig har jeg lagt merke til at noen kaller det å dømme, når Bibelens sannheter om rett og galt blir forkynt.  Hvis man prøver å formidle Guds råd om en sunn og riktig livsførsel, så vil noen føle seg truffet – men er det å dømme?  Nei, det er ikke opp til oss å dømme, for det å forkynne sannheten for våre medmennesker er ikke å dømme.  Det handler om kristen nestekjærlighet.

LES OGSÅ:
Baktalelse
Skremmende ubibelsk
Baktalelse - hva er det?
Falske nyheter
Bekjenner du andres synder?
Kan du holde på en hemmelighet?

Har du en planke i øyet?
Pass munnen din!
Jeg kjenner deg ikke


Andaktene på bloggen er hentet fra boken "En om dagen" som er utgitt av Frihet forlag.  Boken selges nå til tilbudspris.  Klikk her for å se mer omtale.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar