søndag 26. august 2018

Nådens og bønnens ånd

Over Davids hus og over dem som bor i Jerusalem, skal Jeg utøse nådens og bønnens Ånd. Da skal de se på Meg som de har gjennomboret. Ja, de skal sørge over Ham slik en sørger over den enbårne, og de skal klage bittert over Ham slik en klager bittert over den førstefødte.  Sak 12:10

Dette er en av de mange Messias-profetier i Det Gamle Testamentet.  Det innledes med at Herren sier at Han vil utøse nådens og bønnens ånd.  Hva vil det si å ha nådens ånd?  Vi har kanskje lett for å være nådeløse mot hverandre.  Tabbekvoten vi har overfor hverandre er ikke alltid så stor og romslig som den tabbekvoten Herren har gitt oss.  Når vi er nådige mot hverandre, vil det bli et fellesskap preget av tilgivelse og kjærlighet. Vi trenger mye nåde ikke bare av Herren, men også av hverandre.  Uten nåde blir det hardt og fordømmende.  Nåde betyr ikke at vi skal unnlate å forkynne det som er rett.  Nåde betyr ikke å se gjennom fingrene med urett.  Nåde handler om å se, og bevisst velge å tilgi og å gi en ny sjanse. Rettferdighetssansen er høyt utviklet hos de fleste av oss.  Man må gjøre opp for seg, og rette opp den urett man har begått, tenker vi.  Nåden krever ikke slikt.  Nåden gjør oss rause med den uforbeholdne tilgivelsen.  Jeg tror dette henger sammen med bønnens ånd.  For den som er mye i bønn, smittes av Herrens natur.  Han er nådig, barmhjertig og rik på miskunn.  Vi preges av dem vi er mye sammen med.  Er du mye sammen med Herren, vil Hans natur også bli synlig i deg.

 Andaktene på bloggen er hentet fra boken "En om dagen" som er utgitt av Frihet forlag.  Boken selges nå til tilbudspris.  Klikk her for å se mer omtale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar