mandag 20. august 2018

Vitenskapstro eller Bibeltro ?

”Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid.”   Hebr 13:8

For en del år siden var det vitenskaplig bevist at jorda var flat.  I beste fall ble de som hevdet noe annet latterliggjort.  Senere kom man fram til at dette ikke stemte, jorda var rund.  Men det var iallfall vitenskaplig bevist at jorda var sentrum i universet og at sola og stjernene sirklet rundt jorda.  Det skulle imidlertid vise seg at heller ikke dette var riktig.  Vitenskapen fant ut at det var sola som var universets sentrum – at alt annet roterte rundt den.  Feil igjen, også sola går i bane.

Noen forholder seg til vitenskapen som om dette var sannheten med stor S. Mange av dagens vitenskapelige teorier vil være borte i morgen.  Det mange forsvarer i dag vil om kort tid være erstattet av andre teorier.  Vitenskapen er viktig og hjelper oss fremover på mange områder, men den er hele tiden i forandring og utvikling. 

Enkelte ganger er vitenskapen og Bibelen på kollisjonskurs. Noen ganger kan det synes som om vitenskapen har gode poenger, men den har vist seg å være usikker som grunnlag for livet og troen.  Det finnes bare en som ikke forandrer seg.  Han er ikke bare den samme, han er til og med opphavet til det vitenskapen forsker på: ”I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden” 1.Mos 1:1.  Han har vist seg å være til å stole på, Han står ved sine ord og sine løfter til deg.  Hans ord om deg er at du er verdifull og høyt elsket – ikke glem at Han som sier det er Han som ikke forandres eller endrer mening.  

Andaktene på bloggen er hentet fra boken "En om dagen" som er utgitt av Frihet forlag.  Boken selges nå til tilbudspris.  Klikk her for å se mer omtale

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar