lørdag 18. august 2018

Kommer Han ikke snart ?

”Herren er ikke sen med løftet, slik noen regner det for senhet. Men Han er tålmodig med oss, siden Han ikke vil at noen skal gå fortapt, men at alle skal komme til omvendelse.”  2. Peter 3:9 

Har du hørt ivrige predikanter forkynne om Jesu gjenkomst?  Noen kunne preke så overbevisende om dette at jeg trodde at Jesus utvilsomt ville komme igjen i løpet av dagen, senest i morgen.  Men så går årene og vi kan jo begynne å lure; Kommer Han ikke snart? Denne tanken dukket opp allerede på Nytestamentlig tid, jfr. 2. Peter 3:9. Noen synes Jesus var sen med å komme igjen allerede for 2000 år siden, hva skal vi si i dag da?

Bibelen viser oss altså hvorfor Han har ventet – Han er tålmodig med oss. Han har et inderlig ønske om at ingen skal gå fortapt, men at alle skal få evig liv.  Jeg hørte en som fleipet på TV for en tid siden.  Han spurte om hva som var toppen av tålmodighet – det var å vente på Jesus, sa han og lo.  Han skulle bare visst at det var for sånne som ham at Jesus venter. 

Det er en ting som er viktigere for Gud enn noe annet; Det er at ingen skal gå fortapt, men at alle skal komme til omvendelse.  Han vet bedre enn noen hva som venter oss etter døden.  Han vet hvordan evigheten blir for oss – derfor drøyer Han.  Han vil ha flest mulig med seg til himmelen.  Guds barmhjertighet med oss vises også i dette at Han venter på oss.  Jesaja 30:18 sier: ”Derfor venter Herren så Han kan få være nådig mot dere.”  Ventetiden er nok snart over. Kanskje Gud også sier: ”Kommer du ikke snart?”

Andaktene på bloggen er hentet fra boken "En om dagen" som er utgitt av Frihet forlag.  Boken selges nå til tilbudspris.  Klikk her for å se mer omtale

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar