mandag 25. juni 2018

Den første liberalteolog

Slangen var listigere enn noe annet dyr som Herren Gud hadde gjort på marken. Han sa til kvinnen: "Har Gud virkelig sagt: Dere skal ikke ete av noe tre i hagen?"  1. Mos 3:1

Vi skulle ønske det ikke hadde skjedd.  Gud hadde skapt verden, og alt som var i den, så vakker.  Han hadde formet mennesket i sitt bilde, nettopp for å leve i paradiset i Guds hage.  Men paradiset hadde sin slange, som fristet og lokket.  Menneskene lot seg friste, slik vi også har gjort mange ganger siden.  Når vi leser hele kapittel 3, så ser det ikke ut for at motstanden egentlig var så sterk heller.  En liten diskusjon, og så spiste de av frukten.  Det går nok an for de fleste å kjenne seg igjen i Adam og Eva.  Det er ikke alltid motstanden har vært så stor hos oss heller.  Vi har falt, men vi har en å komme til når vi faller.  Vi kan gå til Jesus Kristus, han som har tatt vår synd.  Vi ber Han om tilgivelse og Han løfter oss opp igjen.  Jeg takker Gud for at jeg får leve under Hans nåde og tilgivelse.

Det som også burde føre til ettertanke for oss i dag, er at den samme røsten lyder i dag: ”Har Gud virkelig sagt?” Ikke bare lyder den i dag, men den lyder til og med blant Guds folk.  Mennesker som tror, men som likevel ikke tror på det Gud har sagt.  Møter vi i 1. Mos 3:1 den første liberalteolog?

Andaktene på bloggen er hentet fra boken "En om dagen" som er utgitt av Frihet forlag.  Boken selges nå til tilbudspris.  Klikk her for å se mer omtale.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar