fredag 1. juni 2018

Ingen kjenner dagen

Men den dag og den time kjenner ingen, ikke en gang englene i himmelen, heller ikke Sønnen, men bare Faderen. Vær på vakt, våk og be! For dere vet ikke når tiden er der.  Mark 13:32-33

Dagens bibelavsnitt handler om endetiden og Jesu gjenkomst for å rykke de troende opp til himmelen.  Noen synes det er merkelig at ingen skal vite verken dagen, timen eller tiden for denne hendelsen.  Bibelen snakker jo om mange tegn før Jesu gjenkomst.  Men da glemmer man at opprykkelsen og Jesu gjenkomst ikke er samme sak.  Opprykkelsen skjer plutselig uten noen forutgående tegn.  På de ikke-troende kommer denne dagen ubehagelig overraskende, som en tyv om natten (1. Tess 5:2).  Men vi som tror, er forberedt, så for oss er det ikke overraskende (1. Tess 5:4).  En tid etter dette vil Herren komme tilbake sammen med sine hellige.  Da skal han sette sine føtter på Oljeberget ved Jerusalem, og Han skal opprette sitt tusenårige fredsrike.  Før denne hendelsen, vil det skje en rekke tegn.  Men allerede i dag ser vi tendensen, og vi som tror, forstår at tiden nærmer seg.  Da gjelder det for oss at vi er rede til å møte vår Herre og Frelser. For den som har tatt imot frelsen, blir denne dagen en festdag, hvor vi skal få lov til å bli med Jesus Kristus til den himmelske verden. 

Andaktene på bloggen er hentet fra boken "En om dagen" som er utgitt av Frihet forlag.  Boken selges nå til tilbudspris.  Klikk her for å se mer omtale.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar