fredag 29. juni 2018

Fremmede i landet

Hvis en fremmed bor sammen med dere i landet, da skal dere ikke undertrykke ham. Den fremmede som bor blant dere, skal regnes som en innfødt, og du skal elske ham som deg selv. For dere var selv fremmede i landet Egypt. Jeg er Herren deres Gud.   3. Mos 19:33-34

”Norge for nordmenn” stod det malt på en murvegg jeg gikk forbi for en tid siden.  Når man har gode venner som kommer fra andre kulturer, men er bosatt i Norge, da gjør slike utsagn noe med oss.  Det gjør noe med oss også når forfulgte kristne søker tilflukt i det ”kristne” landet Norge, men møter en kald skulder og sendes ut igjen.  Tilbake til forfølgelse, tortur og for noens vedkommende også død.  Guds ord har noe å si oss om dette.  Som kristne og som menigheter er det vår oppgave å ta vel imot alle mennesker.  Med barna synger vi ”Hvit og gul og brun og svart, er det samme har Han sagt.”  Mange voksne burde også bli minnet på akkurat dette budskapet.  Vi skal ta vel imot de fremmede i landet.  Teksten på murveggen fikk meg til å tenke at det var godt det ikke var noen folkebevegelse i Egypt som forkynte ”Egypt for egyptere” da Jesus søkte tilflukt der sammen med sine foreldre.  Han fikk være der til Josef og Maria følte at det var trygt nok å reise hjem, men mange andre jøder ble værende å Egypt.  På den tiden var det uproblematisk.  Noen ganger er Guds ord også politisk, slik som dette ordet fra 3. Mosebok.  La oss vise både hverandre og de fremmede at ”Jeg er Herren deres Gud” og ta vel imot de fremmede som bor blant oss.  

Andaktene på bloggen er hentet fra boken "En om dagen" som er utgitt av Frihet forlag.  Boken selges nå til tilbudspris.  Klikk her for å se mer omtale.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar