søndag 24. juni 2018

Overmåte godt

Da så Gud det Han hadde gjort, og se, det var overmåte godt. Så ble det kveld, og det ble morgen den sjette dagen.  1. Mos 1:31

Du har sikkert både lest og hørt dette verset mange ganger.  Det jeg synes er så spesielt med dette verset er at det står umiddelbart etter skapelsen av mennesket.  Etter de andre dagene i skapelsen, hvor Gud skapte fugler, fisker, trær og planter, så sier Han at det er godt.  Han ser på det Han har gjort, og sier at det er godt.  Men etter skapelsen av mennesket, så sier Han at det er ”overmåte godt.”  Det er ikke bare godt, men overmåte godt.  Kanskje du ikke akkurat føler deg overmåte god?  Vi har jo også noe som heter synd, som ødelegger mye i alle menneskers liv.  Likevel sier dette verset noe om hvordan Gud ser på oss som Hans skapninger.  Kanskje vi ikke alltid ser hva det er i oss som Gud gleder seg over, men noe må det være.  For også etter syndefallet, for eksempel i Sef 3:17 står det at Han fryder seg over oss med glede.  Kanskje Gud vil fortelle deg i dag at i Hans øyne er du som menneske god nok.  Alt du gjør, er ikke nødvendigvis så bra.  Det finnes sikkert mye å ta tak i, men du er ikke hva du gjør.  Din verdi ligger ikke i hva du har gjort, men i hvem du er: Menneske – skapt i Guds eget bilde. Et bilde Gud gleder seg over å se.

Andaktene på bloggen er hentet fra boken "En om dagen" som er utgitt av Frihet forlag.  Boken selges nå til tilbudspris.  Klikk her for å se mer omtale.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar