tirsdag 26. juni 2018

Himmelens port

"Hvor fryktinngytende dette stedet er! Dette kan ikke være noe annet enn Guds hus, og her er himmelens port."  1. Mos 28:17

Historien om Jakobs drøm ved Betel er en spennende historie.  Han drømmer om stigen som er satt opp mellom jorden og himmelen, og om hvordan englene gikk opp og ned på denne stigen.  Så talte Herren fra toppen av stigen til Jakob.  Når Jakob våknet av drømmen, forstod han at Herren hadde vært på det stedet hvor han var, og talt med ham.  Det er da han sier at dette er Guds hus, himmelens port. 

Dette er første gang vi møter uttrykket ”Guds hus.”  Senere blir det brukt både om tabernaklet, templet og om den kristne menighet.  Det er en utfordrende tanke, at menigheten, din lokale menighet, faktisk er Guds hus.  Et kontaktpunkt mellom himmel og jord.  Et sted hvor Herren taler til sine.  Han inviterer oss inn.  Velkommen til fellesskap, til undervisning og til velsignelse. Herren taler gjennom sin menighet og inviterer deg til å engasjere deg i Guds rike.  Har du sett det, og tatt imot Hans invitasjon?  Gjennom forkynnelsen av Kristus blir menigheten himmelens port.  Og i porten står Jesus (ikke St. Peter) for å ta imot enhver som her i livet valgte å gi sitt liv til Han.

Andaktene på bloggen er hentet fra boken "En om dagen" som er utgitt av Frihet forlag.  Boken selges nå til tilbudspris.  Klikk her for å se mer omtale.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar