tirsdag 22. mai 2018

Enhetens muligheter

Herren sa: Se, folket er ett, og de har alle ett og samme språk. Dette er hva de begynner å gjøre. Nå blir ingenting umulig for dem av alt de vil sette seg fore å gjøre.  1. Mos 11:6

Det folket brukte denne enheten til var å bygge Babels tårn.  Problemet med det var ikke at de bygget et tårn, men at de trodde de med egne gjerninger kunne komme inn i himmelen.  Tårnet skulle nemlig rekke inn i himmelen, og gjennom det ville folket lage seg et navn for ettertiden.  Og de fikk et navn for all ettertid, men ikke slik de hadde tenkt seg.

Enhet har store muligheter.  Mulighet for godt og mulighet for ondt.  I Babel brukte de enheten feil.  De gjorde mot Guds vilje.  I Det Nye Testamentet leser vi ved en anledning om at de troende var samlet på samme sted med samstemt sinn.  De hadde en enhet innad i menigheten.  Dette brukte de til å stå sammen for evangeliet.  Enheten gav store muligheter.  De var ett i bønn og de var ett i forkynnelsen av evangeliet.  Det ble starten på menighetens historie.  Den Hellige Ånd kom over menigheten og 3.000 mennesker ble frelst.  Vi snakker om underet som skjedde på Pinsedagen.  Når Guds menighet er ett og står sammen i tjenesten, har vi uante muligheter.  Jesus sier det slik: ”alt er mulig for den som tror" eller som det stod her i 1. Mosebok: ”Nå blir ingenting umulig for dem.”  Dette er enhetens hemmelighet og mulighet.  

Andaktene på bloggen er hentet fra boken "En om dagen" som er utgitt av Frihet forlag.  Boken selges nå til tilbudspris.  Klikk her for å se mer omtale.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar